Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A járványnak pozitív hozadéka is lett

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 15.

Forrás: HVG.hu

Bár kevesebbet mozogtunk a karantén alatt, de sokkal egészségesebben táplálkoztunk.

A járványnak pozitív hozadéka is lett (fotó: Getty Images)
Több zöldséget és gyümölcsöt ettek a magyarok a karantén ideje alatt, mint előtte, ropogtatnivalóból pedig kevesebb fogyott.
Háromezer fős reprezentatív felmérést végzett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a TÉT Platform és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálják, a karantén, mint rendkívüli helyzet mennyiben képes alakítani a fogyasztók magatartásán, és hajlandók-e változtatni az életmódjukon.
Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője szerint a járvány idején többet főztünk, változatosabban állítottuk össze az étrendünket, időt tudtunk fordítani a táplálkozásra. Táplálkozástudományi szempontból pozitív eredmény, hogy a zöldségek, gyümölcsök, száraz hüvelyesek, tejtermékek iránti kereslet megnőtt a járvány idején, míg kevesebbet vásároltunk alkoholból, sós ropogtatnivalóból, édességekből, cukorból és energiaitalokból - írja a hvg.hu.
"Emellett a válaszadók majdnem harmada több étrend-kiegészítőt szedett, mint előtte, ennek oka lehet az is, hogy a járvány idején így is igyekeztek támogatni az immunrendszerüket a magyarok" - tette hozzá.
"Pozitív tendenciának tekinthető, hogy a magyarországi előállítás szerepe felértékelődött, a magyar élelmiszer megítélése a felmérés szerint kifejezetten pozitívvá vált" - mondta a lapnak Szakály Zoltán, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánhelyettese.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék