Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A hiperaktív gyereket is megnyugtatja a gipszfestés

Szerző: Bálits Éva

2012. március 9.

Forrás: babaszoba.hu

Innen mindenki sikeresen távozik, nincs túlpörgött, kiizzadt, fáradtan nyafogó kis vendég - meséli Frankó Ági, amikor körbevezet a játszóházukban. Olyat hoztak létre, ami még nem volt: fehér gipszfigurákból egész fantáziavilágot teremtenek a kicsik.

"Tíz évvel ezelőtt Bostonban láttam hasonlót, és most, hogy az ikrek után munkába akartam állni, be kellett látnom, három kisgyerekkel esélytelen a munkakeresés. Inkább megálmodtuk Zolival, a férjemmel ezt a játszóházat, mert itthon még senkinek sem jutott eszébe hasonló - meséli Ági.A Gipszkorszak Játszóházban nincs belépődíj, se percalapú fizetés. A kis vendég (és persze a felnőtt kísérő, ha akar) kiszemel egyet a polcokon kiállított több száz, hófehér gipszfigurából, amiben segít neki a szakképzett munkatárs. Aztán leül az asztalkák egyikéhez, választ a speciális festékek tömegéből, és nekiáll a művészi munkának.

"Nem maga önti a formát, azt készen kapja, tehát garantáljuk a sikert. Már egy négyéves is gyönyörűen kifest egy kis szívet - amilyenre csak akarja, és itt a lényeg: a figurák láttán szárnyra kap a fantázia, keverednek a színek, a motívumok. Nincs két egyforma bagoly vagy balettcipő! Ahogy munkához látnak, még a hiperaktív gyerekek is megnyugszanak. Segít közben a halk, klasszikus zene is. A legszebb, hogy innen mindenki boldogan, elégedetten megy haza: egy tökéletesen egyéni, tarka gipszfigura tulajdonosaként. A figurák ára a polc színe szerint változik.

Szülinap a játszóházban arc- és gipszfestésselA gipszöntést egy rehabilitációs otthon gyógyult alkoholistái végzik. Ők szerzik be az anyagot, mi adjuk a formát. Büszkék rá, hogy végre valódi pénzkeresethez jutottak" - teszi hozzá a tulajdonos, aki körül - hacsak nincsenek éppen oviban vagy iskolában - állandóan ott nyüzsög a három kislány: Hanna, Eszter és Noémi.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék