Gyerek

A hatékony sebkezelés titka

Kisebb-nagyobb sérülések minden életkorban előfordulnak, de nem mindegy hogyan és mivel kezeljük ezeket.
2017. Március 14.

A bőr testünk elsődleges védelmi vonala. Legfontosabb funkciója, hogy óvja, védje a szervezetet a külvilág káros behatásaitól. Ám e fontos és nélkülözhetetlen szervünk sokszor szenved sérülést életünk során. Nem csupán a háztartási baleseteknél, a műtéteknél, de a szülés, a szoptatás során is kialakulhatnak kellemetlen sérülések. Ilyenkor természetesen arra törekszünk, hogy gyorsan és szövődménymentesen gyógyuljunk. A Curiosa sebkezelő gél pedig éppen ebben nyújt hatékony és sokoldalú segítséget.

A nők kezében van a család egészsége

Az édesanyák élete folyamatos rohanás, meg kell osztaniuk idejüket a munkájuk és a családjuk között, ezért sokszor elsikkad a figyelmük az apróságok fölött. Ilyen a sebkezelés is, melyre a hétköznapok pörgésében olykor kevés energia jut, pedig mindannyian szeretnék biztonságban tudni hozzátartozóikat. A Curiosa a házi patika fontos része, az élet minden szakaszában kéznél van, segítségül hívhatod. Végigkíséri a gyermekkor apró baleseteit, megbízható a szülés utáni műtéti hegek, a császármetszés, gátmetszés utáni sebek kezelésében, illetve alkalmas a szoptatás során kisebesedő mellbimbó ápolására is.

A Curiosa kiváló segítség a rohanó hétköznapokban is, hisz nem csak a gyermekek sebeit kezelheted vele, de a saját sérüléseidet (pl. apró konyhai balesetek, enyhe égési sérülések) is gyorsan elláthatod. Idős korban is hatékony megoldást kínál az unokák sérüléseinél, ám az idősebb korosztályt érintő betegségek a felfekvés, a diabéteszes fekélyek kezelésénél is jó eredménnyel alkalmazható.

Miben rejlik a Curiosa titka?

A Curiosa sebkezelő gél hatékonyan segíti a sérült bőr megújulását, regenerálódását. Megfelelő mikrokörnyezetet biztosítva megakadályozza, gátolja, hogy a fertőzést okozó mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületet. Vékony filmréteget képez a seb felszínén, gyulladáscsökkentő és hámosító tulajdonsága révén pedig hozzájárul a seb gyorsabb gyógyulásához, enyhíti a fájdalmat is. Közvetlenül a sebbe is kenhető, nagy felületen, hosszú ideig is alkalmazható, áttetsző, nem hagy foltot a bőrön és a ruhán, könnyen felszívódikÉppúgy alkalmas a problémás száraz, hámló bőrfelületek kezelésére és védelmére, mint a felületes, kisebb sérülésekből eredő horzsolások, vágások, szakadások, enyhébb égési sérülések gyógyítására. Ám a krónikus, nehezen gyógyuló sebek és műtéti hegek kezelésére is biztonsággal használható.

Nélkülözhetetlen összetevők a gyors gyógyulásáért

A Curiosa gél cink-hialuronátot tartalmaz. A hialuronát egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható, a bőrnek is fontos alkotórésze. A hialuronát a kollagén és rugalmas rostok újraképződését serkenti, ezzel biztosítva a szövetek megfelelő rugalmasságát és feszességét. Ugyanakkor a sebkezelő másik fontos összetevője a cink, amely hozzájárul a felülfertőződés megakadályozásához. Sérülések idején jelentősen nő a szervezet cink igénye, ezt felismerve a bőrgyógyászatban évtizedek óta alkalmazzák a sebek, bőrhiányok kezelésére.

Curiosa sebkezelő gél vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz.

További információ: www.curiosa.hu

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!