Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyerekek is többet ettek a lezárások alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 22.

Forrás: Infostart.hu

A gyermekkori elhízásnak nem tett jót a lezárás: egy friss felmérés szerint a gyerekek 40 százaléka többet evett az iskolabezárás alatt és plusz kilót is felszedett magára.

A gyerekek is többet ettek a lezárások alatt (fotó: Getty Images)
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2014-ben indította el Magyarországon az első gyermekkori túlsúly és elhízás megelőzését célul kitűző projektjét, Gyere - Gyermekek Egészsége Program néven, a világ legnagyobb, az elhízás megelőzését szolgáló hálózata, az EPODE hazai programja keretében - írja az infostart.hu.
Kubányi Jolán az InfoRádióban kiemelte: szakmai szervezetként nem pusztán a gyerekeket, hanem a szüleiket - és annak a településnek a lakosságát, ahol épp a projekt zajlik - próbálják tanítani az egészséges életmódra, elsősorban az egészséges táplálkozásra és a mozgás fontosságára.
A program minden esetben három évig zajlott, Dunaharasztiban vette kezdetét, ehhez csatlakozott 2015-ben Szerencs, majd 2018-ban Diósgyőr. Kubányi szerint az eredmények nem túl biztatók, ugyanis a mintegy 10 ezer gyermek közül csaknem minden harmadik valamilyen testtömegtöbblettel bír.
Az iskolabezárások alatt a gyerekek 40 százaléka többet evett és néhány kilót gyarapodott is. Kubányi Jolán szerint a gyerekkori elhízás rizikófaktor felnőttkorban is, hiszen olyan krónikus betegségek, mint a szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség és egyéb más anyagcsere-problémák hátterében az elhízás felnőtt korban is jelen van, amivel már gyermekkorban érdemes foglalkozni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék