Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyerek testsúlyára is kihat, hogy altatod

Szerző: Babaszoba.hu

2017. május 2.

Forrás: Medipress

A szakemberek gyerekeket vizsgáltak, és megállapították, hogy a családok szervezettsége nagy mértékben kihat a későbbi testalkatra.

Fontos, hogy mindig ugyanakkor kerüljön ágyba a gyerek


Azok a szülők, akik következetesek napirend tekintetében, és mindig fix időben teszik ágyba a gyereket, kisebb eséllyel kell, hogy szembenézzenek a gyerek későbbi elhízásával.
Nem csak a rendszeres altatás, de néhány egyéb következetes szülői szokás is hozzátesz ahhoz, hogy a gyerek a későbbiekben ne hízzon el. Ilyen például az étkezések rendszeres ideje és a kevesebb tévénézés is - derül ki a közel 11 ezer brit gyereket vizsgáló kutatásból. A résztvevőket valamennyien 11 éves korukig vizsgálták, mivel az ekkori túlsúlyból már lehet következtetni arra, hogy a hízás - életmódváltás nélkül - folytatódik-e a későbbiekben.
"Az, ha a szülő egy következetes, fix napirendet épít fel, és tartja annak szabályait is, a gyerek biztonságban érzi magát, érzelmileg kiegyensúlyozottabb, ezért nem eszik pótcselekvésként, vagy hogy felhívja magára a figyelmet" - mondja a kutatást vezető Sarah Anderson, aki a brit University College London és az amerikai Ohio State University munkatársai bevonásával térképezte fel a gyerekek napirendjét és érzelmi állapotát a súllyal összefüggésben, óvodáskor és 11 éves kor közt.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék