Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A gyerek altatása: 6 lépés a könnyű és gyors elalvásért

Szerző: Babaszoba.hu

2017. március 13. | Frissítve: 2018. május 22.

Forrás: babaszoba.hu

Alvásra mindenkinek szüksége van. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk és a testünk megfelelően tudjon működni, pihenésre van szükségünk. A gyerekek számára különösen fontos, hogy jól és eleget aludjanak, ez elengedhetetlen a fejlődésükhöz.

Tippjeink segítenek, hogy könnyebben aludjon el


Ha a gyermeked nehezen alszik el este, itt az ideje, hogy kipróbálj valami új technikát, aminek a segítségével könnyebben és gyorsabban hajtja álomra a fejét. Ezek a tippek neked is segíteni fognak. Kövesd az alábbi 6 lépést.
Ha a gyermeked jól és megfelelő mennyiségben alszik, jobban tud figyelni, kiegyensúlyozottabb lesz az oviban vagy az iskolában.
1. lépés
Alvás előtt semmiképp se adj neki csokoládét, kakaót, cukrot. Előbbiek koffeint tartalmaznak, ami éberséghez vezet. A cukorral ugyanez a helyzet, felpörgeti a gyerekeket, ami megnehezíti az elalvást.
2. lépés
Legyen egy esti rutinotok, amit mindig betartotok. Mindig ugyanakkor ébreszd fel a gyermekedet és mindig ugyanabban az időpontban is menjen aludni. A test alkalmazkodik ehhez az alvási rutinhoz, ami megkönnyíti a gyorsabb esti elalvást.
3. lépés
Az ágy alvásra való. Ne ott egyetek, ne ott csinálja meg a leckéjét a gyermeked. Ha megoldható, a tévét se onnan nézzétek. Ha minden egyebet is az ágyban fekve csináltok, a tested nehezebben áll át a pihenésre, amikor annak jön el az ideje.
4. lépés
Egy nagyobb gyereknek általában nincs szüksége délutáni pihenőre (körülbelül 5 éves korukban hagyják el a délutáni alvást). A délutáni szundikálás miatt nehezebben alszunk el este és nehezebben is ébredünk reggel, összezavarhatja az alvási ritmust. Ha mégis szüksége van a gyereknek még délután alvásra, akkor korábban altasd el (ebéd után közvetlenül), semmiképp sem délután 3 körül. Ha későn alszik, valószínűleg 10 előtt nem lesz álmos.
5. lépés
Lefekvéskor hallgassatok valami nyugtató, lágy zenét. A klasszikus zene, az altatódalok vagy akár jóga zene megnyugtatja az érzékeket és pihenésre ösztönzi a testet. Ha nyugodt a test, könnyebben megy az elalvás.
6. lépés
Jógázzatok vagy végezzetek nyújtó tornagyakorlatokat este lefekvés előtt. Vedd lejjebb a világítást a szobában, lélegezzetek mélyeket nyújtás közben. Ezek a mozdulatok lassítják a pulzusszámot, ellazítják az izmokat, ezzel segítik a könnyű elalvást.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék