Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A futás veszélyesebb sport, mint a boksz?

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 12. | Frissítve: 2016. augusztus 15.

Forrás: Medipress

Sokan hiszik, hogy a leginkább veszélyes sportok listáján a boksz, a rögbi és a lovaglás áll az első helyen. Ehhez képest futás és focizás közben lényegesen több sérülés gyűjthető be, és ezek jellemzően nehezebben is gyógyulnak.

A futás veszélyesebb sport, mint a boksz?

A Beneden nevű cég megbízásából készült kutatás szerint a listán az első helyen a foci szerepel, a második a futás, majd a rögbi, a biciklizés és az úszás következik. A megkérdezett laikusok ezzel szemben azt hitték, hogy a boksz, a rögbi, a lovaglás, a harcművészetek és a súlyemelés számít a leginkább veszélyesnek.
Míg a legtöbb felnőtt állandóan panaszkodik, hogy a gyerek naphosszat a gép előtt ül, egyértelmű, hogy nem csak az új táblagépek tartják vissza az ifjú generációt attól, hogy a szabadban futkosson. A szülők meglehetősen aktívan beszélik le gyerekeiket arról, hogy olyan sportot válasszanak, ami szerintük veszélyesnek számít.
A szülők főként a következő sportoktól óvják gyerekeiket: boksz (74 százalék), súlyemelés (29 százalék), rögbi (37 százalék). A többség inkább azt szeretné, ha a csemete például inkább pingpongot játszana, mivel ezt biztonságos sportnak hiszik.
A foci, amit sok szülő hasznosnak tart, magasan a legveszélyesebb sport az Egyesült Királyságban: ötből egy játékos szenved súlyos sérüléseket a pályán, akár amatőr játékosként is.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék