Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A fizikailag aktív gyerekek ritkábban depressziósak

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 9.

Forrás: Medipress

Korábbi vizsgálatok már rámutattak, hogy azok a felnőttek és fiatalok, akik fizikailag aktívak, ritkábban lesznek depressziósak, egy nemrégiben végzett kutatás szerint azonban mindez a gyerekekre is igaz.

A Norvégiai Tudományos és Műszaki Egyetem munkatársai több száz gyereket kísértek figyelemmel négy éven át, hogy kiderítsék, van-e bármilyen összefüggés a mozgás és a depresszió között. A mozgásuk mértékét lépésmérővel ellenőrizték, a mentális állapotukról pedig a szülőket kérdezték ki.

A fizikailag aktív gyerekek ritkábban depressziósak

Amint arról a kutatást vezető Tonje Zahl beszámolt, a fizikai aktivitás, vagyis amikor a gyerek megizzad és kifogy a szuszból, nem csupán a testi egészségének tesz jót, hanem a lelkének is, a megfigyelt 6-8 évesek közül ugyanis azoknál, akik sokat mozogtak, ritkábban mutatkoztak a depresszió tünetei.
Korábban már felnőttek kapcsán is kimutatták, hogy a passzív életforma, a sok tévézés és számítógépezés növeli a depresszió kockázatát, de most ugyanez a gyerekek esetében is bebizonyosodott. A kutatók ennek fényében minden szülőt arra biztatnak, hogy minél többször küldjék ki gyerekeiket a szabadba biciklizni, labdázni, szaladgálni, és igyekezzenek korlátozni a képernyő előtt töltött idejüket.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék