Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A csoki hatékony köhögésre?

Szerző: Jaksa Petra

2018. január 16.

Forrás: babaszoba.hu

A csokiimádóknak jó hír, hogy a mennyei édesség állítólag remekül enyhíti a megfázásos betegségeket kísérő kellemetlen köhögést.

A csoki hatékony köhögésre?
Alyn Morice amerikai professzor, aki egy igazi nemzetközileg elismert szaktekintély a légzőszervi megbetegedések és köhögéscsillapítás terén, a Daily Mail-en megjelent cikkében azt írja, hogy a csokoládé hatékonyabban csillapítja a köhögést, mint a kodein tartalmú köhögéscsillapító szirupok, ugyanis védőréteget képez a torokban, ami óvja a köhögésre ingerlő idegvégződéseket.
"Az olvadt csoki viszkozitása segíti a csokoládéban található köhögést enyhítő összetevők kontaktba kerülését a torokidegekkel, és megnyugtatja őket" - mondja Morice professzor.

Mi a helyzet a forró csokival?

Vajon a forró csokinak is van hasonló "mellékhatása"? Jó lenne, de sajnos nincs. A kellemesen édes nedűnek ugyanis ital formájában fogyasztva nincs annyi ideje a torokban az idegekre hatni. Morice professzor szerint ezért érdemesebb inkább egy kis darabka fekete csokit (!) lassan elszopogatni, hogy annak legyen ideje bevonni a torkunkat.

Ne ettől várjuk a gyógyulást

Ha a gyerekünk köhögését szeretnénk csillapítani, alkalomadtán kaphat egy kis darabka fekete csokit, de ne ettől várjuk a gyógyulást. Éjszakára pedig semmiképp ne adjunk neki az édességből, hiszen a benne található koffein és teobromin miatt a csokoládénak erőteljes élénkítő hatása is van.
(Cikk forrása itt)
Kapcsolódó cikkeink köhögés témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék