Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A Pfizer szerint gyerekeknek is hatásos és biztonságos a vakcinájuk

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 31.

Forrás: Telex.hu

A Pfizer szerdán bejelentette, hogy a koronavírus elleni vakcinájuk a 12 év feletti gyerekeknek is védettséget nyújt és biztonságos.

A Pfizer szerint gyerekeknek is hatásos és biztonságos a vakcinájuk (fotó: Getty Images)
A Pfizer és a BioNTech kutatásában 2260, 12 és 15 év közötti amerikai önkéntes vett részt, akiknél azt vizsgálták, mennyire hatásos az általuk fejlesztett vakcina - írja a Telex az AP hírügynökség nyomán. Az előzetes adatok szerint a kétszer beoltottak között nem volt koronavírusos eset, azok között, akik placebót kaptak 18 esetben kimutatták a fertőzést. Ez egyelőre csak egy kismintás kísérlet volt, amelyet még nem publikáltak hivatalosan.
Mellékhatásként ugyanaz jelentkezett a gyerekeknél, mint a felnőtteknél: fáradtság, hidegrázás, esetenként - különösen a második oltás után -, láz. A kísérlet ezzel még nem ért véget, a résztvevőket a következő két évben monitorozzák és nyomon követik, hogy adatokat gyűjtsenek az oltás hosszútávú hatásairól.
A Pfizer és német partnere, a BioNTech a következő hetekben arra kérik majd az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatalt (FDA), valamint az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA), hogy 12 éves kortól is engedélyezzék a vakcinájuk vészhelyzeti alkalmazását. Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója azt reméli, hogy az amerikai fiatalokat be lehet oltani a következő tanév kezdete előtt.
Az elmúlt hónapokban a Pfizer mellett a Moderna, az AstraZeneca, a Sinovac is folytatott kísérleteket, a Johnson & Johnson pedig saját gyermekgyógyászati vizsgálatokat tervez.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék