Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

9 gyógymód a fülfájásra

2016. szeptember 7. | Frissítve: 2018. január 27.

Forrás: babaszoba.hu

Noha a fülfájás kellemetlen és zavaró dolog, szerencsére nem mindig utal komoly betegségre. Számos ok van, ami kiválthatja, és több módon is lehet kezelni.

A házi gyógymódok, a természetes alapanyagok gyakran valóban enyhítik a fülfájást. Azonban ha már több mint 24 órája jelen van a fájdalom, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, mert ilyenkor már lehet, hogy valami komolyabb probléma állhat a háttérben.
Ezen felül ha láz, duzzadt fül, gyenge arcizmok és szédülés is jelentkezik melléktünetként, ilyenkor szintén érdemes felkeresni a háziorvost.
Mutatunk azonban 9 házi praktikát, amit érdemes kipróbálni fülfájás esetén.

Jégtakaró

Hideg, nedves törölközőt rakjunk a gyerek fülére körülbelül 20 percre. Ez csökkentheti az esetleges gyulladás kialakulását.

Fokhagyma

A fokhagymát már több ezer éve használja az emberiség - igen, a fülfájásra is. Természetes fájdalomcsillapítónak is nevezik, így nyersen érdemes fogyasztani.

Melegítés

Tartsunk a fájó fülhöz meleg ruhát körülbelül 20 percig. Ez átmenetileg csillapíthatja a fájdalmat. Míg a hideg zsibbaszt és megelőzi a gyulladást, a meleg ellazítja az izmokat és javítja a véráramlást.

Fülcsepp


Ez már nem természetes praktika, de van, amikor már más nem használ. Arra figyeljünk, hogy akinek a dobhártyája már megrepedt, annál nem szabad fülcseppet alkalmazni!

Fájdalomcsillapító

Az ibuprofen tartalmú fájdalomcsillapítók is segíthetnek a fülfájás enyhítésében. Azonban óvatosan ezzel, nehogy a gyógyszer elfedjen egy másik tünetet is!

Állva aludni

Bevalljuk, mi még nem próbáltuk, de ezt is ajánlják. Ez a póz ugyanis segít abban, hogy a nyomás csökkenjen a fülben.

Rágózás

Aki már repült gyerekkel, biztosan ismeri ezt a praktikát. A rágómozdulatok ugyanis szintén csökkentik a nyomást, így a fülfájást is enyhítheti.

Foglalkozz bármi mással

Különösen gyerekeknél az egyik legjobb megoldás az, hogyha eltereled a figyelmüket. Játékkal, mesenézéssel, vagy testmozgással, a lényeg, hogy ne a fájdalomra koncentráljon a kicsi.

Kiropraktika

Alternatív egészségügyi megközelítésben is hozzá lehet állni a fülfájáshoz. A kiropraktőr az izmokkal és a csontokkal dolgozik. Úgy tartják, a fülfájás egyik oka a ferde felső nyaki csontokban keresendő.
(via)
Kapcsolódó cikkeink fülfájás témában:

Hozzászólások

Szuper kőkorszaki animációs film az egész családnak (X)

A Csibefutam, a Wallace és Gromit és a Shaun, a bárány alkotóinak legújabb őrült családi animációs vígjátékában a kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék