Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

7 egyszerű tipp a zöldebb karácsonyért

Szerző: Nagy Réka

2011. december 22. | Frissítve: 2017. december 13.

Forrás: babaszoba.hu

Egy picike odafigyeléssel sokkal kevesebb felesleges szemetet termelhetünk az év legnagyobb ünnepén.

Kezdjük a csomagolással. A szépen becsomagolt, szalaggal átkötött ajándékdobozok, csillogó papírok szerepe annyira rövid időre korlátozódik, hogy érdemes elgondolkodnunk a létjogosultságukon.

Főleg akkor, ha létezik hasonlóan esztétikus, vagy ötletes csomagolási alternatíva. Ezekre az újra felhasználható karácsonyos ajándékzacskókra egy nagy outletben találtam és mint kiderült, pár éve kapható már náluk és az összes alkalmazott ezt használja. Több mintával kapható, így a család minden tagjának találhatunk megfelelőt.

Az ünnep utána kis zacskókat el lehet tenni a következő karácsonyig. A fénykép sajnos csak illusztráció, mert az enyém fotóját sehol nem találtam, de majdnem pont ilyen, sőt, több vicces mintával kapható, bár az nincs rá írva, hogy 100%-ig újra felhasznált alapanyagokból készült. Talán nem is, de mi felhasználhatjuk ahányszor csak akarjuk.


Hasonlóan jó, sőt, még környezetkímélőbb az ajándékzsák. Ha tudnék varrni...De nem tudok sajnos, így csak nézegetem a szebbnél szebbeket és vagy kötök egy halommal jövőre, vagy megkérek valakit, hogy varrjon nekem mégis. Lehet sima bugyor, de angolszász területen elterjedt a csizma alakú is.

Környezetkímélő csomagolás az ajándékzsák


Ügyes kezű anyukák egy este alatt kipipálhatják az egész családot.Akár egy ilyen egyszerű, natúr megoldással is meg lehet próbálkozni.Forrás: etsy.com

Az ajándékkísérők közül pedig nem hagyhatom ki az egyik kedvencemet. Erre a kis táblácskára krétával (vagy krétatollal, krétaceruzával - mindkettő kapható kreatív boltokban) lehet írni és az ünnep után egyszerűen letörölhető. Dobozba be, jövőre újra elővesz!További ízléses környezetbarát csomagolási tippek itt: vadjutka.hu

Figyeljünk a gyerekek ajándékára


Ha környezetbarát karácsonyban gondolkodunk, ha nem, lehetőleg mindig figyeljünk arra, hogy a játékokat megbízható helyen szerezzük be, a borításuk, festésük ne tartalmazzon toxikus anyagokat, a pici részek ne jöjjenek le könnyen. A saját kézzel készített ajándékok pedig sokkal-sokkal szívhez szólóbbak lehetnek. Vállalkozó kedvűek akár egy babakonyhát is bevállalhatnak (ha idén már nem fér bele, akkor jövőre). De például sátor helyett beszerezhetünk ilyen karton házat is, a kicsik imádni fogják.Indul az országjárás


Nagyszülők az ország több pontján, kedves barátok szeretszét, az ünnepi időszakban rengetegszer ülünk kocsiba. Érdemes kicsit jobban kitalálni a logisztikát és az egy irányba tartók elférhetnek egy autóban is. (Egy családi autóba is befér még egy unokahúg, legalább lesz, aki szórakoztatja a kicsiket.)

Ezek is érdekelhetnek ajándéktipp témában: </

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék