Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

7 dolog, amit tegyél meg a lányoddal

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 13. | Frissítve: 2021. április 24.

Forrás: babaszoba.hu

Anyák és lányok között különleges, mindennél szorosabb kötelék van: egy anyuka egyszerre példaképe, bizalmasa, támogatója a kislányának. Jöjjön néhány tipp, amivel még erősebbé válhat a kapcsolatotok!

Kiránduljatok kettesben

A kisebb-nagyobb kirándulások nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy még jobban megismerjétek egymást, sokat beszélgessetek és olyan dolgokat is megosszatok egymással, amelyekre egyébként nincs idő vagy lehetőség.
Így lesz szorosabb az anya-lánya kapcsolat!

Próbáljatok ki valami újat!

Sokkal könnyebb kilépni abból a bizonyos komfortzónából, ha a hozzád talán legközelebb álló barátnőd is melletted van! Alkossatok közösen valamit, vegyetek részt egy főzőtanfolyamon, vagy próbáljátok ki a vadvízi evezést.

Önkénteskedjetek együtt!

Valószínűleg te is az anyukádtól tanultad meg, milyen fontos mások segítése, támogatása, az időd és energiád "odaadományozása" a rászorulóknak. Érdemes a lányoddal is kipróbálni az önkénteskedést, mely rendkívül pozitív élmény lehet mindkettőtöknek.

Induljatok közösen egy versenyen!

Legyen szó akár futásról, akár gyaloglásról, a legerősebb motiváció, ha egy számodra fontos személy van ott melletted, és együtt küzdhettek a célért. Arról nem is beszélve, hogy így a testmozgás fontosságát, szeretetét is megtaníthatod a lányodnak.

Tanítsd meg neki a régi recepteket!

Persze, nagyszerű dolog újabb és újabb ételeket kipróbálni, de az igazi "mama főztjének" nincs párja! A közös főzőcskézés nagyszerű program lehet, és később felbecsülhetetlenül értékes lesz az a tudás, hogy a lányod is el tudja majd készíteni a hagyományos családi recepteket.

Olvassatok együtt!

Tagadhatatlan, hogy rengeteg előnye van annak, ha felolvasol a kislányodnak, de a nagyobbak esetében sem kell lemondani erről. Olvassátok párhuzamosan ugyanazt a könyvet, és utána beszéljétek meg az élményeiteket, gondolataitokat!

Barkácsoljatok közösen!

Egyesítsétek a kreatív energiáitokat, és építsetek együtt valamit: egy madáretetőt, egy virágtartót vagy akár egy polcot a konyhába. A közös munka nagyon jó lehetőség a kapcsolat megerősítésére, és az eredményre mindketten büszkék lehettek!
(Cikk forrása: parents.com)
Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék