Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 meglepő szabály, amit be kell tartani György herceg és Sarolta hercegnő sulijában

Szerző: Bagaméri Viki

2021. június 25.

Forrás: babaszoba.hu

Az iskolában, ahova Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei járnak, nem csak az öltözködést szorítják keretek közé, hanem azt is, ki kivel barátkozhat.

Azok a szabályok, amiket a Thomas's Battersea iskola diákjainak diktálnak első hallásra talán túlzottan vaskalaposnak tűnhetnek - arról nem is beszélve, hogy némelyik nehezen sorolható a gyerekbarát kategóriába -, ám ha jobban belegondolunk, logikus a magyarázat, amivel megindokolják ezek fontosságát. Tudva, hogy György herceg és Sarolta hercegnő viselkedését jóval több kritikus szempár figyeli, mint a hétköznapi gyerekekét, érthető, hogy Katalin és Vilmos ebbe az iskolába járatja a királyi csemetéket.

György herceg és Sarolta hercegnő iskolájában különleges szabályokat tanítanak

(Fotó: Getty Images)


1) Nincsenek legjobb barátok és legjobb barátnők, az iskola elvei szerint mindenkit egyformán kell szeretni és tisztelni, kivételezés nélkül, hiszen azzal könnyen beletiporhatnak a gyerekek mások lelkébe. Sarolta hercegnő és György herceg tanítói szerint ez a megközelítés rendkívül mértékben erősíti a közösséget és igazi csapatjátékossá formálja a gyerekeket.

2) Minden tanulónak egyenruhát kell viselni, így senki sem lóghat ki a sorból sem a drágább, sem a kevésbé mutatós öltözékével: az iskola falai között mindenki egyforma, télen nyáron az intézmény elegáns egyenruháját kell hordania a gyerekeknek. Az uniformisból több változat is a diákok rendelkezésére áll: van téli, van nyári és sportoláshoz illő modelljük is.

3) Ebben az iskolában a diákoknak nem csak az öltözékére fordítanak nagy gondot, hanem a hajkoronájára is: a lányok kizárólag olyan hajgumit vagy hajcsatot használhatnak, amelynek színe passzol az iskola egyenruhájához, a hosszú hajú gyerekeknek pedig kötelező copfot vagy rendezett hajfonatot viselni.
4) Hiába csörgedezik nemesi vér az ereikben, a Thomas's Battersea-ben Katalin hercegné és Vilmos herceg gyerekeit is Saroltának és Györgynek szólítják, elhagyva a hercegnői és hercegi rangot. Ugyanolyan jogaik és kötelezettségeik vannak, mint bármelyik másik itt tanuló gyereknek.
5) Az udvariasság és kedvesség dobogós helyen állnak az iskola értékrendjében, a tárgyi tudás átadása mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy ilyenné formálják a gyerekeket. Az iskola szabályaival ellenkezik minden udvariatlan és illetlen megnyilvánulás, mind a tanárokkal, mind az iskolatársakkal szemben. Az itt dolgozók arra törekszenek, hogy növendékeikből felelős gondolkodású, jóérzésű állampolgár váljon felnőtt korára.
6) Az iskolában nem csak az oktatás magas színvonalú, hanem a tehetséggondozás is: a Thomas's Batterseaben teret adnak a gyerekek kedvtelésének is, és gondoskodnak arról, hogy minél több területen kipróbálhassák magukat. Amiben örömüket lelik és/vagy remekül teljesítenek, arra a későbbiekben nagyobb hangsúlyt fektetnek. Az ide járó gyerekek sok más mellett rendszeresen táncolnak, énekelnek, karatéznak, kertészkednek és úsznak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék