Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

6 kreatív családi elfoglaltság őszi napokra

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. szeptember 22.

Forrás: babaszoba.hu

Elkezdődött a suli, hűvösebbre fordult az idő, de az őszt is élvezetessé tehetjük néhány egyszerű, az évszakra jellemző tevékenységgel.

6 kreatív családi elfoglaltság őszi napokra

Almaevő verseny

Nagyon egyszerű és vicces ötlet az almaevő verseny: néhány almát megpucolva, kisebb falatokra felszeletelve elhelyezünk egy vízzel teli tálban/vödörben/edényben és a kezünk használata nélkül kell megenni belőle annyit, amennyit csak tudunk egy megadott időn belül. Fel is lógathatjuk az alma szeleteket, a feladat ekkor is ugyanaz.

Ugrálás az avarban

Kihagyhatatlan őszi program az avarban mókázás: lapátolj össze annyi levelet egy kupacba, amennyit csak tudsz, a többit pedig nyugodtan bízd rá a gyerekre.

Levélgyűjtés

Az előbbi tevékenység egyenes folytatása. Ha meguntátok az ugrálást, gyűjtsétek össze a legszebb leveleket, hogy aztán otthon készítsetek belőle közösen levélkoszorút, képet, levél emberkéket, stb.

Popcorn labdák

Magyarországon nem annyira közismert a popcorn labda, pedig nemcsak nagyon finom, hanem könnyű is elkészíteni.
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd tegyél hozzá mályvacukrot (marshmallows-t). Vedd le a tűzről. Add hozzá a pattogatott kukoricát. Keverd össze. Hagyd kihűlni, majd formázz golyókat a masszából.


Sütögetés a kertben

Rakjunk tüzet és süssük meg a kertben a családi vacsorát. Valaki mindig figyeljen a gyerekekre, akiket soha ne hagyjunk egyedül a tűz mellett.

Töltsétek meg madáretetőt

Ha már van madáretetőtök, érdemes felkészülni a télre és kitenni magokat a madaraknak. Legjobb, ha napraforgómagot, kölest vagy tört diót teszünk ki. Vízről se feledkezzünk meg!
(via)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék