Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 dolog, amivel te leszel a legjobb fej szülő a bölcsődében

Szerző: Babaszoba.hu

2022. április 4.

Forrás: babaszoba.hu

Összeszedtük a legfontosabbakat, amikkel elnyerheted a bölcsistársak szüleinek háláját és jóindulatát. Ezzel pedig a gyermeked útját is könnyebbé teheted.

Közösségbe megy a kicsikéd. Van, aki alig egyévesen kénytelen beadni gyermekét a bölcsődébe, mások a kétéves szülinapot várják, hogy gyermekük megtapasztalhassa, milyen egy csoport tagjának lenni. Így vagy úgy, de neked szülőként is lesz feladatod, neked is be kell illeszkedni a többi szülő közé, hiszen ezzel a gyermeked útját is könnyebbé teszed.
Nézzük, mik azok a dolgok, amikkel te leszel a legjobb fej szülő a bölcsődében:
 
1.       Tudod a csoportba járó gyerekek nevét - nagy jó pont a többi szülő előtt, ha nevén tudod nevezni a többi gyereket, hiszen ezek a kapcsolatok az ő gyerekeik első olyan kapcsolatai, amely nem a családjukhoz kötődik.
2.       Felajánlod, hogy te szeded a csoportpénzt - igen, a legtöbb bölcsiben van ilyen. És sehol nem tolonganak a szülők, hogy náluk gyűljön az összeg, épp ezért hálásak lesznek, ha vállalod ezt a feladatod és pontosan vezeted, hogy ki-mennyit fizetett be.
A gyereked is hálás lesz, ha kedves vagy a többi szülővel (Fotó: Getty Images)
3.       Csinálsz egy közösségi fórumot a csoportnak - legyen az levelezőlista vagy Facebook-oldal, fontos, hogy a szülők információkat kapjanak olyan dolgokról, mint a következő ebédbefizetés vagy az anyák napi fotózás, ahová célszerű csinosan öltöztetni a gyereket. Ha élére állsz egy ilyen fórumnak, áldani fogják a neved, hogy minden infót tőled tudnak.
4.       Közösségi programot szervezel - sok anya és apa szívesen barátkozik a csoporttársak szüleivel, hiszen van közös témátok: az azonos korú gyermeketek. Kezdeményezz egy-egy közös játszóterezést bölcsőde után, vagy hívd át magatokhoz néhányukat! Amíg a gyerekek játszanak, ti jobban megismerhetitek egymást.
5.       Indíts babaruha-börzét - Az azonos életkorú gyerekek ruhamérete nem feltétlen ugyanaz, és mindig mindent folyton kinőnek. Van, hogy a másik pulóvere jobban tetszik, és szívesen odaadnád érte azt a kötött kardigánt, amit egy rokon kötött, a te gyereked viszont utálja. Egy hétvégi délelőtt megrendezett babaruha-börze megoldja ezeket a gondokat.
Arra ügyelj, hogy ne nyomd el a többi szülőt, és adj teret a gondozónőknek is. Senki sincs oda a stréberekért, de a segítőkészségért mindenhol díjazzák.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék