Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

5 dolog, ami igaz az extrovertált szülőkre

Szerző: Sz. K.

2018. február 17. | Frissítve: 2021. szeptember 11.

Forrás: babaszoba.hu

Imádsz társaságban lenni, rajongsz a rivaldafényért, nyitott vagy és sok barátod van? Akkor valószínűleg extrovertált típus vagy! De hogyan befolyásolja ez azt, hogy miként éled meg a szülői létet?

Sophia Dembling író és Susan Kraus Whitbourne pszichológus-neurológus a Popsugar.com.au oldalon foglalták össze, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek az extrovertáltságnak, már ami a szülőséget illeti.
Lazaság
Az extrovertáltabb emberek sokkal lazábban veszik a hétköznapokat, nem aggodalmaskodnak annyit, nem rágódnak a döntéseiken, ez természetesen a gyereknevelésre is igaz lehet.
Energikusság
Az extrovertáltakat általában feltölti, ha társaságban lehetnek, találkozhatnak a barátaikkal vagy valami új dolgot próbálhatnak ki. Ennek köszönhetően tele vannak energiával - és persze új ötletekkel, amelyeket a gyerekeikkel is szeretnek megosztani. Egy extrovertált szülő mindig kész valami új programmal előállni, mellette biztosan nem unatkoznak a gyerekek!
Az extrovertált szülő mindig kitalál valami újat
Játékosság
Lehet, hogy az extrovertált szülők nem mindig tudnak kellő empátiával, türelemmel a gyermekük felé fordulni, de mindig készek mókázni, játszani, tréfálkozni. Ez pedig akár megoldás is lehet, hiszen elterelheti a gyerekek figyelmét arról, ami a rossz hangulatukat okozta.
Lelkesedés
Az extrovertáltak általában jól bánnak az emberekkel, könnyen teremtenek kapcsolatot és jó vezetők, ezeket a tulajdonságokat pedig szülőként jól tudják hasznosítani. Az extrovertált szülők lelkesen vesznek részt az óvodai, iskolai ünnepségek, kirándulások megszervezésében, és szívesen segítenek más anyukáknak, apukáknak is.
Harsányság
Néha bizony egy kicsit túl harsányak lehetnek az extrovertált szülők, mert a legtöbbször nagyon szeretnek a középpontban lenni, élvezik a feléjük irányuló figyelmet. Ez pedig sok embernek (akár a saját gyerekeiknek is) zavaró lehet, úgy érezhetik, hogy elnyomják, túlságosan is a háttérbe szorítják őket.
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék