Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

4 fantasztikus adventi koszorú - még elkészítheted!

Szerző: Babaszoba.hu

2011. december 10. | Frissítve: 2015. november 23.

Forrás: babaszoba.hu

A karácsonyi készülődés egyik legjobb része az adventi koszorú készítése. Ötletes és látványos adventi koszorúkat készíthetünk csupán néhány óra alatt. Gyűjts ötleteket cikkünkből!

Adventi koszorú gesztenyével és rugóval


Adventi koszorú gesztenyével és rugóval


A koszorú elkészítése nagyon egyszerű: az ősszel összegyűjtött gesztenyéket megmossuk, körberakjuk velük a koszorút, és ragasztópisztollyal rögzítjük őket. Erre a szalmakoszorú a legalkalmasabb.

Ha felkerült az összes gesztenye, ráragasztjuk a kiszárított narancsot és a fahéjat.

Én vettem hozzá pici almákat is, nem terveztem, de nem bírtam ellenállni, ahogy az angyalkának sem.

Az angyalkával szemben pedig a kétéves kisfiam egyik begyűjtött kincse látható: egy rugó. Így lett igazából a mi adventi koszorúnk.

Adventi koszorú masnival és hópihével

Adventi koszorú masnival és hópihével


Az előre megvásárolt fenyőalapra négy gyertyatüskét szúrtam, erre került rá a négy gyertya (három lila és egy rózsaszín). A gyertyákra ragasztópisztollyal rögzítettem az előre megkötött masnikat. A masnik közepére egy-egy hópihe került. A gyertyák közé ötletszerűen ragasztottam hópihéket.

Különleges, kötött adventi koszorú


Különleges, kötött adventi koszorú


Hozzávalók:
 • koszorúalap
 • kötőtű
 • fonal
 • gyertya
 • gyertyarögzítő talp
 • hóspray
 • ragasztópisztoly
 • gombostű
 • erdei figurák (én vasúti terepasztalhoz valókat használtam)
 • étkezési zselatin és tinta

 • Elkészítés:

  Kötöttem egy téglalapot, amelynek szélessége a koszorú átmérőjével egyenlő, hosszúsága pedig akkora, mint a koszorú belső kerülete. A téglalapot rávarrtam a koszorúra. Ragasztópisztollyal a gombostűkre rögzítettem a figurákat. A zselatint a leírásnak megfelelően elkészítettem, és cseppentettem bele pár csepp tintát, hogy szép kék legyen. Szabálytalan tóformát öntöttem belőle egy fóliára, megvártam, amíg megdermedt, majd kiszárítottam a fűtőtest közelében (azért, hogy ne a koszorún, hanem még rögzítés előtt ugorjon össze), és ezt is gombostűre ragasztottam. Beleszúrtam a gyertyákat a felmelegített talpba, az aljukat befújtam műhóval. A fákat és a tavat is műhóval dekoráltam, majd az állatokkal együtt rögzítettem a kompozíciót a koszorúra.

  Elegáns adventi koszorú


  Elegáns adventi koszorú


  Picit olvasszuk meg a gyertya oldalát, nyomjuk bele az arany, zöld és piros szálból sodort fonál végét, majd szorosan tekerjük körbe a gyertyán. Ugyanígy rögzítsük a másik végét is. Szúrjuk a gyertyatüskéket a fenyőággal díszített koszorúba, hármat szorosan egymás mellé, egyet szembe, és ültessük rájuk a gyertyákat. A díszítéshez aranyfestékkel lefújt terméseket, aranyra festett, vesszőből készült csillagot, gipszangyalkákat, illetve fehér csillag függődíszt használjuk, ezeket ragasztópisztollyal rögzítsük a koszorúra. Kerüljön dísz a koszorú külső, belső felére és a tetejére is. A végén a gyertyáknál használt fonalat lazán helyezzük a díszek közé.

  A fenti koszorúkat a Babaszoba látogatói készítették. A játékot a Mosolyműhely szponzorálta.

  Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék