Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

4 dolog, amiért nem egyszerű lányos apának lenni

Szerző: Babaszoba.hu

2021. július 2.

Forrás: babaszoba.hu

Apának lenni csodálatos dolog, ugyanakkor néhány speciális nehézséget is tartogat.

1.       Az önértékelése részben tőled is függ

Több tanulmány is arra jutott, hogy a szoros apa-lánya kötelék sokat adhat a lányok önértékeléséhez, testképéhez, kapcsolataihoz, az iskolai osztályzatokhoz és még sok mindenhez. Az, hogy milyen szerepet vállalsz lányod nevelésében, óriási jelentőséggel bír abban, hogy mennyire lesz sikeres az életben. Érzed az ezzel járó nyomást? - kérdezi a Today.com cikke.
Egy szép feladat - Fotó: Getty

2.       A lányok ugyanarra képesek, mint a fiúk

Férfiként nem könnyű megbirkózni azzal a tudattal, hogy a lányaid ugyanolyan sikeresek lehetnek, mint a fiúk, ha megkaphatják ugyanazokat a lehetőségeket az életben. Pontosabban azzal nem könnyű megbirkózni, hogy nem mindig kapják meg ugyanazokat a sanszokat. De apaként sokat tehetsz azért, hogy minél kevesebb hátrány érje őket.

3.       Jó frizurát csinálni kicsit sem könnyű

Egy lányos apának kevés félelmetesebb mondat van annál, mint hogy: "Apa, tudsz nekem Anna-fonatot csinálni?". A Jégvarázs Anna hercegnője ugyanis olyan hajat visel, amit csak az igazán tapasztalt fodrászok tudnak elkészíteni, de néhány óra Youtube-videónézés talán segít, hogy elsajátítsd a megfelelő technikát.

4.       Van egy puskám...

Lányos apaként nem kell szeretned a fegyvereket, hogy olyan mondatokat hallj a rokonoktól, ismerősöktől, hogy "De szép lányod van, inkább szerezz egy puskát, ha már elég idős lesz, hogy randizzon." Pedig nem fegyverre van szükség, hanem olyan kapcsolatra a lányoddal, hogy felnőttként már önállóan is tudjon döntéseket hozni, felelős legyen az életéért, és szóba se jöhessen olyan fiú, aki nem tiszteli.
 
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék