Gyerek

40 fölött jobb a szex?

A nők háromnegyede szerint jobb a szex negyven fölött, mint húszévesen volt. Ugyanakkor a libidót csökkentheti a stressz, az alváshiány és számos egyéb probléma, amelyeknek elkerülésével a kiegyensúlyozott szexuális élet sokáig élvezhető.
2016. Augusztus 30.

Ezt olvashatjuk a The Hippocratic Post szakértőinek észrevételeit a témában.

„Bármilyen zavaró tényező, tűnjön az bármilyen jelentéktelen apróságnak, összezavarhatja a nők libidóját. A női szexuális vágy kapcsológombja meglehetősen érzékeny: nem csak az számít, hogy kivel van a nő, de a másik hangszíne és tekintete is hatással lehet a libidóra” – állítja Dr. Anna Pallecaros, londoni szexológus.

Akárhogy is, minél többet szexel az ember, annál több szexre vágyik, noha a tudomány még nem teljesen érti, hogy ennek mi az oka. Minden jel arra mutat, hogy magát a libidót elsősorban a tesztoszteron befolyásolja a leginkább, ami természetesen a nők szervezetében is jelen van. Érdekesség, hogy azok a férfiaknál, akiket a szexuális érettség elérése előtt kasztráltak, soha nem is jelenik meg a libidó.

A problémát az okozza, hogy a stressz hatására kevesebb tesztoszteron termelődik, aminek következtében a nők elveszítik érdeklődésüket a szex iránt. A szakember szerint minden párnál más szexpóz számít a nyerőnek, de meglepően sokan esküsznek a misszionárius pózra a póz rossz sajtója ellenére. „Ebben a pózban a csiklóorgazmus esélye igen magas, ráadásul a vagina és a vulva legfőbb erogén területei kerülnek ingerlése” – mondja a szakember.

Forrás: Medipress