Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

40 fölött jobb a szex?

Címkék:

szexéletkor

Szerző: Babaszoba.hu

2016. augusztus 30. | Frissítve: 2017. október 4.

Forrás: Medipress

A nők háromnegyede szerint jobb a szex negyven fölött, mint húszévesen volt. Ugyanakkor a libidót csökkentheti a stressz, az alváshiány és számos egyéb probléma, amelyeknek elkerülésével a kiegyensúlyozott szexuális élet sokáig élvezhető.

40 fölött jobb a szex?

Ezt olvashatjuk a The Hippocratic Post szakértőinek észrevételeit a témában.
"Bármilyen zavaró tényező, tűnjön az bármilyen jelentéktelen apróságnak, összezavarhatja a nők libidóját. A női szexuális vágy kapcsológombja meglehetősen érzékeny: nem csak az számít, hogy kivel van a nő, de a másik hangszíne és tekintete is hatással lehet a libidóra" - állítja Dr. Anna Pallecaros, londoni szexológus.
Akárhogy is, minél többet szexel az ember, annál több szexre vágyik, noha a tudomány még nem teljesen érti, hogy ennek mi az oka. Minden jel arra mutat, hogy magát a libidót elsősorban a tesztoszteron befolyásolja a leginkább, ami természetesen a nők szervezetében is jelen van. Érdekesség, hogy azok a férfiaknál, akiket a szexuális érettség elérése előtt kasztráltak, soha nem is jelenik meg a libidó.
A problémát az okozza, hogy a stressz hatására kevesebb tesztoszteron termelődik, aminek következtében a nők elveszítik érdeklődésüket a szex iránt. A szakember szerint minden párnál más szexpóz számít a nyerőnek, de meglepően sokan esküsznek a misszionárius pózra a póz rossz sajtója ellenére. "Ebben a pózban a csiklóorgazmus esélye igen magas, ráadásul a vagina és a vulva legfőbb erogén területei kerülnek ingerlése" - mondja a szakember.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék