Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

37,8 Celsius-fok feletti testhőmérsékletnél hazaküldik a gyereket

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 29.

Forrás: hvg.hu/24.hu

Október 1-től minden köznevelési intézménybe való belépéskor mérik majd a gyermekek, tanulók és az ott dolgozók testhőmérsékletét. 37,8 Celsius-fok felett hazaküldik a gyerekeket.

37,8 Celsius-fok feletti testhőmérsékletnél hazaküldik a gyereket (fotó: Getty Images)
37,8 Celsius-fok lesz a határérték, amikor hazaküldik a gyerekeket az október 1-jén bevezetendő kötelező iskolai hőmérés után - mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs hétfői tájékoztatóján, írja a hvg.hu. Azért előtte meg kell ismételni a mérést - mondta a tiszti főorvos. Müller szerint, ha valakinek meghaladja a testhőmérséklete ezt az értéket, akkor egy kis pihenés után ismételjék meg a mérést, és ha akkor is eléri ezt, akkor küldjék haza. A megismételt mérésre azért van szükség, mert előfordulhat, hogy valaki kissé kimelegedve érkezik reggel.
A reggeli lázmérés téves eredményeinek lehetőségét vetette fel a RTL Klub kérdése. Vajon a lázmérés a legmegfelelőbb eszköz? - kérdezték. A tiszti főorvos a szülők felelősségét hangsúlyozta: tünetek esetén ne küldjenek senkit iskolába, de ha a gyermek már reggel lázas, az releváns és jól szűrhető - mondta. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy a láz még nem azt jelenti, hogy koronavírusos a gyerek, de azt biztos, hogy ki kell vonni a közösségből.
A hvg.hu kérdésére, hogy hol azonosítottak gócpontokat a főorvos azt mondta, hogy most már közösségi terjedés van, vagyis a gócpontok elveszítették a jelentésüket. Szerinte a közösségi terekben terjed a vírus, ami sajnos nem áll már meg gócpontokban.
Az iskolakezdés első hónapjának tapasztalatai alapján megállapítható: felkészültek az intézmények és fegyelmezett a védekezés a köznevelésben - ezt már az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, amit a 24.hu írt meg.
A járvány elleni védekezés közös feladatunk, ezért a testhőmérséklet-mérést pedagógusok, nevelő-oktató munkát segítők, technikai dolgozók, felsőbb éves tanulók egyaránt végezhetik majd, ehhez a kormány több mint 41 ezer érintésmentes digitális hőmérőt oszt ki az intézményeknek, fenntartótól függetlenül - írta az Emmi, hangsúlyozva, hogy minden állami, egyházi, önkormányzati vagy magánintézmény, iskola és óvoda kap eszközt.
Nagy létszámú, egyetlen bejárattal rendelkező iskolában a digitális hőmérők biztosítása mellett hőkamerás beléptető rendszert is telepítenek.
Az oktatásban jelenleg 17 óvodában és 7 iskolában rendkívüli szünetet rendeltek el, 118 osztálynál digitális munkarendre álltak át.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék