Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

26 ezer gyerek nem járhat iskolába, mert nincs beoltva

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 24.

Forrás: 444.hu

Mostantól nem járhatnak iskolába New York államban azok a gyerekek, akik nincsenek beoltva. Nyáron durva kanyarójárvány volt a városban, ezért mostantól nem lehet vallási okokra hivatkozva elutasítani a védőoltást.

26 ezer gyerek nem járhat iskolába New Yorkban, mert nincsenek beoltva (fotó: iStock)
Egy komoly kanyarójárvány után fogadták el azt a törvénymódosítást New Yorkban, amely megszüntette a vallási indokokra hivatkozást a védőoltásokkal kapcsolatban: mostantól nem járhat iskolába olyan gyerek, aki nincs beoltva. Ősszel még 14 nap türelmi időt kaptak a családok, hogy beoltassák gyermekeiket, miután letelt ez az időszak egyszerűen nem engedik be azokat a gyerekeket az iskolákba, akik nincsenek beoltva. Ez összesen 26.217 gyereket érint - ennyien nincsenek beoltva.
Az Egyesült Államokban - szemben Európával - sokkal kisebb társadalmi elfogadottsága a kötelező védőoltásoknak, az oltásellenes mozgalmakat pedig a konzervatív politikai oldal is támogatja - írta a 444.hu.
Az oltásellenes szülők posztjaiból válogatott a BuzzFeed: egyes szülők a feketék múlt századi szegregációját emlegetik fel példaként, mások a vallásszabadság megsértését látják az intézkedésben. Visszatérő érvelésük, hogy az oltások autizmust okoznak, és azt bizonygatják, hogy a gyerekeik egészségesek.
Többen magántanulói hálózatot akarnak szervezni, mert továbbra sem fogják beoltatni a gyerekeiket, akik viszont így nem járhatnak iskolába.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék