Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

13 dolog, amit tegyetek meg a téli szünetben

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2017. december 20.

Forrás: babaszoba.hu

Nem csak a gyereknek, hanem neked is karácsonyi szüneted van. Vannak dolgok, amelyeket előre tervezhetsz, hogy tartalmasabb és vidámabb legyen a család téli szünete. Adunk pár tippet.

13 dolog, amit tegyetek meg a téli szünetben

1. Kézműveskedés

Senki sem tud olyan lelkesen ünnepi dekorációt készíteni, mint a gyerekek. Iszonyú energiával vetik bele magukat a kézműveskedésbe, ettől is olyan szórakoztató együtt lenni velük. Minél nagyobb egy gyerek, annál komolyabb feladatokkal is megbízhatod.

2. Rendezzetek tehetségkutatót

Rengeteg lehetőséget rejt magában és nagyon szórakoztató tud lenni ez a program. Bármelyik korosztálynak jó móka: amíg te dolgozol, ők kitalálhatják, hogy milyen előadást mutatnak majd meg neked, amikor már ráérsz. De lehet összcsaládi program is: muzsikálhattok, énekelhettek együtt, akár más családtagok előtt is. A határ a csillagos ég: lehet jelmezekbe öltözni, élő zenével kísérni az előadást. Az összes feladatot a gyerekek csinálhatják: készíthetnek jelmezt, megrendezhetik az előadást, kitalálhatnak mindent.

3. Süssetek együtt

Végre van időtök erre is: a gyerek életkorának megfelelően kapcsolódhat be a sütögetésbe. Ha nagyobb, akkor már kimérheti a mennyiségeket, ha kisebb,, akkor gyúrhatja a tésztát, feltörheti a tojásokat. Remek családi program.

4. Készítsetek ajándékokat

Nem kell az Anyák napjára korlátozódnia az ajándék készítésnek. A gyerekek imádnak meglepetés ajándékot készíteni, neked vagy más olyan családtagnak, barátnak, akik közel állnak hozzájuk. Csináljátok együtt, lepjetek meg valakit egy közös ajándékkal.

5. Menjetek el a helyi karácsonyi vásárba

Ki ne hagyjátok a helyi, közeletekben található karácsonyi vásárt! Csak egyszer van egyévben, szóval menjetek el mindenképpen és élvezzétek.

6. Vásároljatok együtt

Nem kell végre rohanni, van időtök vásárolni, ráadásul ilyenkor vannak, a nagy leértékelések. Végre nem a gyerek nélkül kell menned, hanem vele.

7. Nézzetek meg egy családi filmet

Ha már nagyobbacska a gyereked, akkor mindenképp nézzetek meg egy családi filmet. Nincs is annál jobb, mint a meleg takaró alatt összebújva megnézni valami igazán kedves filmet.

8. Mozogjatok együtt kint és bent

Hódoljatok a téli sportoknak: menjetek el korcsolyázni, szánkózni ha van hó, hóembert építeni, ha sípálya közelében éltek síelni. De a kinti program mellett benti sportolásra is elmehettek: falat mászni, bowlingozni, úszni.

9. Rendezzétek át a gyerekszobát

Nem csak hasznos teendő, hanem felelősségre is ösztönözheti a gyereket: azokat a játékokat, amiket már nem használ, karácsony táján továbbadhat rászorulóknak.

10. Menjetek el kiállításra

Sok múzeum és kiállítótér kifejezetten gondol a gyerekekre a karácsonyi szünetben és direkt olyan tematikus kiállítást szerveznek, ami bevonzza a családokat. Persze az állandó kiállítások is érdekesek lehetnek, most végre van időtök múzeumba menni.

11. Olvassatok

Olvasni a mindennapok része, főleg, ha van gyereked, de amikor szünet van, akkor nem korlátozódik a fektetéshez az olvasás, hanem a nap bármely szakában olvashattok együtt. Sőt, ti magatok is írhattok, kitalálhattok együtt történeteket, illusztrálhatjátok is és máris kész a családi mesekönyvetek.

12. Társasozzatok

Már az egészen kicsikkel is lehet valamilyen egyszerűbb társasjátékot játszani, pláne a nagyobbakkal. Ha szerencsétek van, a Jézuska új társassal is meglepett benneteket.

13. Csináljátok meg a házit

Vannak iskolák, amik direkt nem adnak házit a szünetre, de vannak, amelyek igen: csináljátok meg együtt a feladatokat, olvassátok el közösen a feladott olvasmányt.
(A cikk ez alapján készült.)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék