Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

10 vicces farsangi jelmez házilag

Szerző: Galgóczi Edina

2015. február 5. | Frissítve: 2017. február 1.

Forrás: babaszoba.hu

Nem mindenki tudja kifizetni a több ezer forintot a kész jelmezekért, és nem mindenki szereti a trendi tömegdarabokat. Összeválogattunk néhány vicces jelmezötletet, ami saját kezűleg is elkészíthető, ráadásul nem kell miattuk mélyen a zsebünkbe nyúlni.

Bár manapság már kész jelmezek hada sorakozik a szupermarketek és webshopok polcain, azért még akadnak olyanok, akik megálmodnak, és megalkotnak olyan farsangi jelmezeket, amik nem mellesleg mosolyt is csalnak az arcokra. A szülői kreativitás határtalan, hál' istennek ez nemcsak a probléma megoldásban nyilvánul meg sokaknál, hanem a farsangi jelmez készítésben is.
Íme tíz jelmez ötlet, ami csekély anyagi ráfordítással, az otthoni ruhatár (és olykor arcfesték) felhasználásával, továbbá némi kézügyességgel megvalósítható:
1. Öregasszony jelmez
Kicsit talán morbid ötlet a zsenge korú gyermekünk öregre maszkírozása, de valljuk be - vicces a végeredmény. Tipp: a nagyi régi szemüvegéből vegyük ki az üveget, mielőtt csemeténkre adjuk. (Forrás: ideas.coolest-homemade-costumes.com és Pinterest)

Itt az alkalom legálisan utánozni a nagyit

2. Búvár jelmez
Ha otthon akad fekete ruha, búvárszemüveg és palack, akkor már csak festéket kell a polcokról előtúrni. A búvárcucc nagyon menő, ráadásul kényelmes is. (Fotó források: 1. buzzfeed.com, 2. babble.com)

Búvár gúnya farsangi merüléshez

3. Superman jelmez
Ehhez a mezhez nem árt egy tuti Superman póló vagy egy kis arcfesték, Apa hajzseléje, no meg persze az emblematikus fekete keretes szemüveg (üveg nélkül). (Forrás: howdoesshe.com)

Az ifjú Clark Kent

4. Popcorn jelmez
Egyszerűen zabálnivaló jelmez. Nem? (Forrás: inventorspot.com)

Jobb, mint a mozis popcorn

5. Okostelefon jelmez
Az okostelefon manapság szinte alapvető használati tárgy. És a gyerekek gyakran még jobban tudják kezelni, mint mi. Sajnos. Jelszó: oltozzokostelefonnak (Forrás: diynetwork.com)

Az okostelefon jelmez nagyon menő lehet

6. Polip jelmez
Ki gondolta volna, hogy néhány kidobandó harisnya még jó szolgálatot tesz!? Már csak néhány gombot kell segítségül hívni a polip jelmezhez. (Forrás: babble.com)

Itt a lábam, hol a lábam?

7. Kapucnis felsős farsangi jelmezek
Cápa jelmez, avagy a kapucnis felső és a filcből kiszabott fogacskák és szemek rendkívüli találkozása. (Forrás: babble.com)
Szarvas jelmez: a gyerek barna kapucnisa és egy pár kesztyű bármivel kitömve. Tipp: egy kis arcfesték kiegészítésül csodákra képes. (Forrás: designfinch.com)

A kapucnis felsőben, kényelmesen, mégis jelmezesen

8. Helyszíni tudósító jelmez
Juj! Ez aztán igazán cizellált! A tudósító jelmez (szélsőséges időjárású helyszínről) titka a részletekben rejlik. (Forrás: costume-works.com)

A tudósító jelmeznél az átélés is nagyon fontos

9. Törp jelmez
Aprajafalva életre kel. Kellékek: kék ruci és fehér harisnya vagy fehér ruci. S persze fehér anyag a sapihoz. Az arcfesték itt is jól jöhet. (Forrás: Fiú törp - makeit-loveit.com, Törpilla - etsy.com)

Hupikék törpikék jelmez - cuki és... kék

10. Pizza jelmez
Nyami. A hullahopp karika érdekes metamorfózisa pizzává. A kívánság pizza jelmez feltétjét természetesen a gyerek állítsa össze! (Forrás: diynetwork.com)

Pizza jelmez - modern és étvágygerjesztő


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék