Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

10,2 millió Ft a bankkártyás vásárlásokból a beteg gyerekeknek

Címkék:

adomány

Szerző: Babaszoba.hu

2015. április 3.

Forrás: K&H gyógyvarázs program

A támogatásból a Hetényi Géza Kórház és a Flór Ferenc Kórház, a balmazújvárosi, a csepeli, a komáromi, a kunszentmártoni és a zalaegerszegi mentőállomás vásárolhat orvosi műszereket. Az eszközök mintegy 6000 beteg gyermek ellátását segítik évente.

A K&H Csoport a magyar gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként 2004 óta járul hozzá a kórházak és a mentőállomások eszközparkjának fejlesztéséhez - K&H gyógyvarázs jóvoltából eddig 295 gyermek-egészségügyi intézmény részesült több mint 520 millió forint támogatásban.A program szerves részét képezi a K&H gyógyvarázs kártyaprogram is, melynek keretében a Bankcsoport 9 éve különít el egy bizonyos összeget a MasterCard bankkártyákkal történő vásárlások után saját bevételéből. A 2014 során összegyűlt 10,2 millió forint öt mentőállomás és két kórház munkáját segíti, hogy a mentősök és az orvosok megfelelő műszerekkel tudják meghozni okos döntésüket.

"Bankkártyás ügyfeleink minden egyes kártyás vásárlásukkal hozzájárulnak a magyar gyermekegészségügy fejlesztéséhez, méghozzá úgy, hogy számukra ez semmiféle plusz költséget nem jelent. Köszönjük tehát eddigi kártyahasználatukat, reméljük, hogy a jövőben segítségükkel még több intézményt tudjunk felszerelni korszerű eszközökkel, és minél több kis beteg mielőbbi gyógyulásához, teljes életéhez járulhatunk hozzá" - mondta Bőczén Patrik, a cég Ügyfélmenedzsment főosztályának vezetője.

Az idei támogatottakkal együtt 38-ra nőtt azon gyermek-egészségügyi intézményeknek a száma, amik az elmúlt 9 évben összesen 90 millió forintot kaptak a K&H-ügyfelek kártyás vásárlásainak köszönhetően. A 2014-es K&H gyógyvarázs kártyaprogramban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, valamint a balmazújvárosi, a csepeli, a komáromi, a kunszentmártoni és a zalaegerszegi mentőállomás vásárolhatott magának új orvosi műszereket és berendezéseket.

Az eszközök évente mintegy 6000 beteg gyermek ellátásához járulhatnak hozzá. A legnagyobb értékű műszert a kistarcsai Pest Megyei Flór Ferenc Kórház kapta - az Infant Flow készülék nemcsak figyeli a gyermekek légzését, de szükség esetén lélegezteti is őket. A szolnoki Hetényi Géza Kórház a gyerekek antibiotikus kezelését és infúziós ellátását segítő fecskendős infúziós pumpát vásárolhatott, míg a mentőállomások a gyermekek minél eredményesebb és gyorsabb ellátását segítő eszközöket - így például gyerek gerinchordágyat, sürgősségi táskát, lélegeztető ballont kaptak. "A K&H gyógyvarázs program révén a mentők speciális mentéstechnikai eszközökkel tudják még eredményesebbé tenni munkájukat. A támogatás pénzbeli értéke is jelentős, de az igazi értékét és súlyát az így megmentett emberéletek jelentik" - mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

K&H gyógyvarázs programról

A cégcsoport, a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója 2014-ben 11. alkalommal hirdette meg gyógyvarázs pályázatát, amelyen a nyertes gyermek-egészségügyi intézmények műszertámogatásban részesültek. A program ezen felül kiterjed a beteg gyermekek lelki egészségének javítására is, szórakoztató programelemekkel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

A gyógyvarázs mesedoktorok program keretén belül 14 éven felüli önkéntesek látogatnak el a programban résztvevő intézményekbe, illetve küldhetnek mesevideót a beteg gyermekeknek. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programra bárki regisztrálhat a http://www.khgyogyvarazs.hu oldalon, ahol az önkéntes ki tudja választani a számára legmegfelelőbb helyszínt és időpontot, vagy fel tudja tölteni felvételét. A gyógyvarázs mesedoktorok program 2014-ben egyedüli magyarként elnyerte a 80 országban jelenlévő Nemzetközi PR Szövetség Golden World Award díját egészségügyi kategóriában.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék