Terhesség

Influenzajárvány: új látogatási tilalom lista

Tovább duzzad az influenzajárvány, a betegek mintegy harmada gyerek. Az ÁNTSZ kiadta az új összesítést azokról az egészségügyi intézményekről, ahol korlátozták a látogatást.
2015. Február 12.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai közlése szerint továbbra is terjed az influenza, egy hét alatt több mint 22 százalékkal nőtt a betegek száma. Összesen ezen a héten 87 500-an fordultak orvoshoz influenzás tünetekkel.A betegek csaknem 31 százaléka gyermek, 36 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek mintegy 25 százaléka, 8,2 százalékuk pedig a 60 éven felüli.

Teljes és részleges látogatási tilalom országszerte

A járvány miatt a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai összesítése szerint teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el a Siklós Kórház Nonprofit Kft osztályain, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház gyógyintézeteiben, így a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban, a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórházban, a Mátészalkai Kórházban, valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdőben.

Szintén nem lehet a betegeket felkeresni a Pest megyei Flór Ferenc Kórházban, és a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben.

Részleges látogatási tilalmat vezettek be a karcagi Kátai Gábor Kórházban és a ceglédi Toldy Ferenc Kórház egyes osztályain.

A közlés szerint nem lehet a betegeket látogatni a bajai Szent Rókus Kórházban, és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórházban, illetve kalocsai és a kiskunfélegyházi telephelyeken.

Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Mohácsi Város Kórház és a SzigetvárMed Nonprofit Kft. valamennyi osztályán megtiltották a betegek felkeresését.

Békés megyében három kórházban – a békéscsabai Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben, az orosházi Városi Önkormányzat Kórházában, és a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben – sem lehet a betegeket látogatni.

Nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon, a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft., valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház egyes osztályain. Budapesten megtiltották a látogatást a Szent Imre Kórház, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak és a Szent Rókus Kórháza egyes osztályain, a Szent Margit Kórház teljes területén, de nem lehet felkeresni a betegeket a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben egyes osztályain sem.

Szintén részleges tilalom van a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben. Teljes látogatási tilalmat vezettek be a Semmelweis Egyetem összes klinikájában, a fővárosi Szent Ferenc Kórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a Bethesda Gyermekkórházban és Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai telephelyén is.

Csongrád, Fejér és Jász-Nagykun-Szolnok megye minden intézményében látogatási tilalom van érvényben.

Győr-Moson-Sopron megyében teljes látogatási tilalom van a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, a csornai Margit Kórházban, a Soproni Gyógyközpontban és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.

Hajdú-Bihar megyében részleges a látogatási tilalom a Debreceni Egyetem Klinikai Központban, a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben és a berettyóújfaluvi Gróf Tisza István Kórházban részleges látogatási tilalmat vezettek be. Szintén nem lehet felkeresni a betegeket az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet egyes osztályain, teljes a tilalom viszont a hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézetben és a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.Komárom-Esztergom megye három intézményében – a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet – valamennyi fekvőbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében is, így a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházban, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban van látogatási tilalom, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a siófoki kórházban.

Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet egész területén vezették be a látogatási tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán, illetve Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenő Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben, és a Zala Megyei Kórházban.

A részleges látogatási tilalmak alá jellemzően a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

Forrás: MTI