Gyerek

Muffinformában sült reggeli

Gondban vagy a reggelikkel? Próbáld ki ezt a receptet!
2012. Január 26.

Hozzávalók:

6 normál méretű vagy 10-12 kicsi muffinhoz

– 4 tojás

– 2 evőkanál reszelt sajt

– 5 dkg levegőn szárított vagy vékonyra szeletelt házi sonka

– 1 evőkanál tejföl

– frissen őrölt bors

– kis csokor metélőhagyma(snidling)

– 4 szem koktélparadicsom

Elkészítés:

1. A tojásokat felütjük, majd villával egy mély tálban felhabosítjuk. Ehhez célszerű kissé megdönteni a tálat. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kis darabokra tépkedett sonkaszeleteket, a tejfölt, kevés őrölt borsot, és ollóval belevagdossuk a metélőhagymát. Összekeverjük.

2. Ha szilikonos a muffinforma, akkor nem kell kikenni zsiradékkal, ha hagyományos fém, akkor először kikenjük vajjal.

3. A tojásos masszát elosztjuk a muffinforma mélyedéseibe úgy, hogy félig legyen megtöltve. Mindegyikbe nyomkodunk egy-egy koktélparadicsomot (ha kicsi a muffinformánk, akkor felet).

4. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, és 15 perc alatt megsütjük. Szükséges még: – muffinforma (ha lehet, mini és szilikonos)

Muffinformában sült reggeli

Készíts reggelit ötletesen!

Muffinformában sült reggeli

További recepteket találhatsz a szerző első könyvében:

“Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként találkozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól.”

Érdekel a könyv? Itt megrendelheted, katt! 

Variációk reggelire: