Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Zöldség, ami jót tesz a szemnek

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 13. | Frissítve: 2018. május 18.

Forrás: Medipress

A népszerű tévhittel ellentétben úgy tűnik, nem a répa az, ami a legjobban segít abban, hogy tisztábban lássunk, hanem a brokkoli.

A brokkoli a szem igazi barátja

A zöldség egy I3C nevű összetevőt tartalmaz, ami az AhR nevű receptort aktiválja, ami a retina megtisztításáért felelős.
A brokkoliban található speciális összetevő, az I3C segít abban, hogy az időskori látásromlás csökkenjen, és a látás hosszú ideig élesebb maradjon. Ehhez azonban rengeteg brokkoli fogyasztására van szükség, éppen ezért a szakemberek abban bíznak, hogy idővel speciális koncentrátum fejleszthető ki, amely segíthet a látásromlás megállításában.
A brokkoli egyébként több tekintetben is szuperételnek számít, hiszen fogyasztása ajánlott a limfóma, a metasztázisos rák, az emlőrák és a prosztatarák kialakulásának csökkentése érdekében is.
A szakemberek szerint a minél jobb látás és az időskori látásromlás elkerülése érdekében nem csak a brokkoli fogyasztása javasolt, hanem az omega-7 palmitoleinsav is kedvező hatást vált ki. Ez megtalálható többek között a magvakban, a halban, a tejtermékekben és a zöldségolajokban. Kiderült ugyanis, hogy ha az egerek palmitoleinsav-injekciót kapnak, az pozitív hatással van a retinájukra.
A brokkoli már 7 hónapos kortól adható a babáknak.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák