Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Zenei fesztiválok gyerekkelÖt helyszín

Szerző: W. Ungváry Renáta

2011. június 30.

Forrás: babaszoba.hu

Imádsz bulizni, és alig várod a nagy nyári zenei fesztiválokat? Vagy tegyük mindezt múlt időbe a gyerekek miatt? Pedig dúskálhatsz a jobbnál jobb programokban! Utánajártunk, kicsikkel hogyan, milyen elvárásokkal érdemes kiszállnod a helyszínre

Már csak 4 nap! Last minute megoldás sok pénzért a Balatonnál

Heineken Balaton Sound Zamárdiban
2011. július 7-10.
Ha weboldaluk keresőjébe beírod, hogy gyerekprogram, gyerekmegőrzés, akkor persze nincs találat, igazából nem kisgyerekes családok jelentik a rendezvény célközönségét. De ez még nem jelenti azt, hogy egy leleményes rocker nem keres és talál kiváló megoldásokat, különösen, ha a pénz nem akadály. Programok egész nap vannak, tehát a zajt jól viselő, babakocsiban, hordozókendőben békésen szunyókáló vagy nézelődő gyerekkel egész nap jól ellehetsz. A HBS idei újdonsága, hogy 90 ezerért telepített, négyszemélyes, szuper lakókocsit bérelhetsz a helyszínen, oda visszavonulhatsz a kicsivel, ha úgy adódik. A 75 darab, egyenként négyszemélyes lakókocsi összesen 300 fő számára kínál hangulatos és felettébb kényelmes szálláslehetőséget a rendezvény területén, a vízpart közvetlen közelében. Az elkerített, őrzött parkban tusolók, vécék, valamint exkluzív vendéglátó egységek szolgálják csak a ti kényelmeteket. A szolgáltatás ára: 90 000 forint (4 személyes lakókocsi a rendezvény teljes időtartamára). Bónusz: + 1 éjszaka ingyen! 5 éjszaka a Balaton-parton! A lakókocsik már a rendezvény nyitását megelőzően, a 0. naptól elfoglalhatók!
Foglalás kizárólag online! A park csak telepített lakókocsikkal üzemel, más járművek számára nem nyitott!


A Heineken Balaton Sound saját kempingje a sátorral érkezőket várja, szintén a rendezvény mellett, a vízparton. Az elkerített, füves területen sátorhelyek, valamint vécék, tusolók állnak rendelkezésre. A kempingbe csak külön jeggyel (karszalaggal) lehet belépni, melynek ára 1500 forint, és a rendezvény teljes időtartamára érvényes. Kempingjegy valamennyi ismert jegyértékesítő helyen vásárolható a készlet erejéig. Alternatív megoldás, ha a környéken bérelsz szállást, ahova a nagyit vagy a bébiszittert is magatokkal viszitek, aki az esti koncert idején vigyáz a gyerekekre.
Belépők ára ezen felül: a napijegy 12 000, a bérlet 35 000 forint. A fesztivált a családi nyaralásba is betervezheted, előtte, utána, közben jöhet a strandolás, feltéve, ha a nap is felragyog néha.
Részletes program itt!

Olcsó, színes, gyerekbarát program laza (más szóval alternatív) szülőknek

Veszprémi Utcazene Fesztivál
2011. július 13-án 11 órától 17-én 0 óráig.
Ez a klasszikus értelemben vett utcazene-fesztivál, ahogy az elmúlt 11 évben, továbbra is ingyenesen látogatható és élvezhető. Tegyetek is így, és élvezzétek a rengeteg, a világ minden tájáról idesereglő utcazenész produkcióját, miközben kedvetekre sétáltok akár babakocsival is zenésztől zenészig ebben a gyönyörű, régi városban! Belépőjegy kizárólag a veszprémi Várban található színpadhoz kell, a koncertek napján, július 14-én, 15-én, 16-án 19 órától. Bérletet ezekre az esti, nagyobb szabású koncertekre elővételben július 13-án éjfélig vásárolhatsz.
De minden egyéb program ingyenes, illetve az utcazene hagyományainak megfelelően annyit és annak fizetsz, akinek akarsz! Mindennap ugyanazon a helyszínen 14 órától változatos gyerekprogramok: a nagyobbacskáknak élményösvény és élménylabirintus, azoknak, akiket még cipelnek, 15 órától hordozási tanácsadás, kendőmegkötési bemutató, 16 órától hordozókendő-tánc (szuper, én már próbáltam, jobb, mint egy köredzés, és milyen szórakoztató!). És persze a szülők sem maradnak hoppon: az utcazenén kívül érdekes előadások, salsa- és zumbatanítás, utcazene-flashmob, közös zajkeltés, akarom mondani zenélés minden nap 17 órától, ebbe akár te is beszállhatsz a saját elektronikus kütyüiddel. Koncertek 15.30-tól hajnalig. Megfontolandó ez a kötetlen szórakozás, azonkívül egyéb programokat is kínál a hely: megnézhetitek az állatkertet, és mindössze húszpercnyi autózással elérhető a Balaton, ahol Alsóőrsön strandolhattok délelőttönként, hogy aztán ebéd után kipihenten vessétek magatokat a gyerkőcökkel az utcazene forgatagába.
Szállást változatos áron találtok, fejenként és éjszakánként 3000 forinttól.
"A Veszprémi Utcazene Fesztiválon olyan dolgokat fedeztünk fel, amelyek a wikipédiában nem szerepelnek: utcákat, embereket és érzelmeket. Soha az életben nem kerültünk volna a valóság közelébe, hogy mennyire szép város is ez, és távolról sem éreztük volna azt az energiát, mely végigfut az utcáin, egészen a színpad lábáig. Ezt a képek nem tudják visszaadni. Nem tudtuk, hogy ilyen sok zenész fog játszani, ennyi utcasarkon, hogy ilyen túláradó vidámság lesz, sem ennyi nyitott ember, akik ennyire kedvesek" - nyilatkozta a rendezvényről Los Aslándticos.
www.utcazene.hu

Szigetelős szülőknek

Óbudai Hajógyári-sziget, 2011. augusztus 10-15. A lassan húsz éve minden augusztusban megrendezett Sziget Fesztivál rajongóinak idővel több generációja is szülővé érett. Közben vagy kinőtték a Sziget iránti rajongást, vagy nem, és ha nem, akkor persze itt a kérdés, hogy gyerekkel is érdemes-e elmenni. Igen is meg nem is. Gyerekkel egészen biztosan más fíling, még akkor is, ha vérbeli rockercsemetéről van szó.

Fotó: Vermes Kata, 2010. Nagyszínpad, Gwar koncert


Az éjszakai programokról a nappaliakra kerül át a hangsúly, és így kérdésessé válik, hogy ezekért érdemes-e fejenként 12 500-at leszurkolni, mert ennyi a napijegy. Jelenleg úgy tűnik, gyerekprogramok nem lesznek, meg aztán lehet, hogy szigetelni nem is bábelőadások kedvéért megy az ember. A gyereknek pedig, minél kisebb, annál inkább az a lényeg, hogy a szüleivel legyen, hogy hol, az majdnem mindegy. Évekkel ezelőtt kipróbáltam ezt is két négy-öt év közötti gyerkőccel, akkor még rengeteg szuper gyerekprogram volt, és nagyon jól elszórakoztunk egész nap, de őket valahogy nem az érdekelte, ami engem. Egyetlen közös pontunk volt, az Afrika-falu, ahol jó sokáig együtt bámultuk a dobolást. A közös szigetelés ellen szól, hogy nincsenek alternatív megoldások, ha már megvettétek a belépőt és bent vagytok, akkor bent vagytok, együtt nyelitek a port, együtt sodródtok a tömeggel. Ahhoz, hogy heti ottalvóssal menjetek gyerekkel, már elég bevállalósnak kell lenni. Persze telepített VIP-lakókocsik itt is vannak, ezeket legalább zárni lehet, és nem tűnik el az összes cucc, esetleg a sátorral együtt, mire egy kiadósabb kör után visszatértek. Ide viszont nem nagyon visz magával bébiszittert az ember, nagyit sem biztos, így lehet, hogy valamelyik szülőnek mindig a gyerekőrzés és altatás jut az éjszakában? Persze nagyobb, gyerekes társasággal érkezve talán ez sem gond, ha valakinek sikerül, írja meg nekünk feltétlenül! A már lezajlott Gyereksziget ingyenes programsorozatát nyilván alternatív megoldásnak szánták a rendezők. A program idén is parádés, ahogy mindig.
www.sziget.hu

Vállalkozó szelleműeknek
Félsziget Marosvásárhelyen, azaz Tuborg Green Fest Félsziget
2011. aug. 25-28.
A programmal, a helyszínekkel semmi gond, a kínálat bőséges: Hammer Fall, Gentleman, rockereknek Kasalian és Within Temptation, dnb-rajongóknak a top 10-es dj-k. De egyáltalán nem csak könnyűzene, hanem színház, változatos helyszínek is várnak a látogatókra.

Fotó: Zöldi Emese, 2010. aug. 27. Mások is mentek babával!


A belépő kedvező ára bőven felveszi a versenyt a hazai hasonló rendezvényekkel. És ha vállaljátok az 570 kilométeres utat gyerekkel, biztosan nem fogtok csalódni. De azért ezt csak olyanoknak ajánlom, akik már gyakorlatot szereztek a gyerekkel fesztiválozás műfajában, vagy a közelben nyaralnak, és bekukkantanak ide is.
Jegyár: július 15-ig 179 lej (11 300 Ft), a helyszínen 240 lej (15 300 Ft), napijegy 80 lej (5000 Ft) Szállások Marosvásárhelyen
www.felsziget.ro

Goás szülőknek
Ozorán 2011. augusztus 2-7.
Az ősi idők és a modern zene ölelkezik az Ozorán. A zene pedig legyen akár pszichedelikus trance, goa vagy ambient néven nevezve, nem érdekes, az Ozora elfogad mindent és mindenkit.

Az Ozorafeszt sajtófotóiból



A fesztivál éjszakáiban sámántüzek, bámulatos színpadképek, vetítések, majd maga a hajnal ad tökéletes testet a goa zene világsztárjainak zenéihez. A zenei sokszínűség mellett az Ozora üzenete a természet és egymás szeretete. Itt nem szemetel senki, nem taposnak le bokrokat, és nincs erőszak. Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja, ide nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. Étel és ital is természetesen kapható, de senki sem cincálja szét a látogatók táskáját potya élelmiszer vagy nedű után kutatva. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlőtáblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom - olvastuk az egyik honlapon.
Ha ebből indulunk ki, ez a létező legideálisabb célpont, ha goarajongó vagy, és gyerekkel szeretnél fesztiválozni. Feltétlenül nézd meg a videókat, hogy lásd, miről is van szó pontosan!
Hétvégi jegy: 21 000 Ft
Teljes árú bérlet: 31 000 Ft
Programok, galéria, videók itt!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések