Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Webkamerán át, távolról láthatja gyermekét a koronavírusos anya

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 24.

Forrás: HVG.hu

Egyelőre csak messziről figyelheti a kisbabát a koronavírussal fertőzött édesanya. Ha az anyának több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor látogathatja a gyermekét, aki jelenleg a koraszülött intenzív osztályon van.

Webkamerán át, távolról láthatja gyermekét a koronavírusos anya (fotó: Getty Images)
"A hölgy egyelőre nem találkozhat a babával, hiszen jelenleg több száz méter választja el őket egymástól, a csecsemő ugyanis a koraszülött intenzív osztályon van megfigyelés alatt. Ha az anyukának megszűnnek a panaszai és több PCR-tesztje is negatív lesz, akkor már meglátogathatja az újszülöttet" - mondta a Borsnak Bánhidy Ferenc, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese.
Az édesanya egyelőre csak webkamerán át követheti a baba fejlődését, aki a terhesség 31. hetében, 1450 grammal, császármetszéssel született. A baba PCR-tesztje negatív lett. A baba még hetekig az osztályon lesz, hogy fejlődhessen. "A kicsi jó állapotban van, csak az a dolga, hogy szépen gyarapodjon"- mondta Bánhidy.
Az igazgatóhelyettes szerint nem kell attól tartani, hogy az anya az anyatejjel megfertőzheti a babát. "A nemzetközi tanulmányok azt mutatják, hogy anyatejen keresztül nem adható át a vírus. A fertőzött anya csak a kilélegzett levegővel adhatja át azt újszülöttjének".

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák