Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

WHO: nem biztos, hogy aki átesik a koronavíruson, immunis lesz

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 27.

Forrás: 24.hu

Nincs bizonyíték arra a WHO szerint, hogy nem fertőződhet meg újra az, aki egyszer már átesett a Covid-19fertőzésen - írja az MTI nyomán a 24.hu.

A WHO szerint egyáltalán nem biztos, hogy aki átesik a koronavíruson, immunis lesz (fotó: Getty Images)
Az ENSZ tudományos közleményében eltanácsolta a kormányokat attól, hogy úgynevezett immunitás útleveleket, kockázatmentességről szóló igazolványokat adjanak ki a már felgyógyultaknak. Ez a gyakorlat inkább a járvány terjedésének a kockázatát növelheti, mivel a felgyógyultak figyelmen kívül hagyhatják a koronavírust illetően általános elővigyázatosságra vonatkozó felhívásokat - magyarázták.
"Egyes kormányok felvetették, hogy a Covid-19-betegséggel szembeni antitestek léte alapul szolgálhat egy immunitási útlevélhez vagy kockázatmentességi igazoláshoz, amely lehetővé tenné, hogy ezek az emberek utazhassanak vagy visszatérjenek a munkába, feltételezvén, hogy védettek az újrafertőződés ellen. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy másodszor nem fertőződhetnek meg a Covid-19-betegségből felépültek, akiknek vérében antitest képződik" - írták közleményükben.
Chile a múlt héten jelentette be ilyen "egészséges útlevelek" kiadását a betegségből gyógyultaknak, mondván, ha a tesztek kimutatták az antitestek létét, azonnal visszaállhatnak a munkába.
"A legtöbb tanulmány kimutatta ugyan, hogy a fertőzésből felépülteknek antitestek vannak a vérükben. Ám számos esetben nagyon alacsony az antitestek szintje, ami azt jelzi, hogy a sejtes immunitás létfontosságú lehet a felépüléshez" - figyelmeztetett a WHO.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák