Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

WHO: nem biztos, hogy aki átesik a koronavíruson, immunis lesz

Szerző: Babaszoba.hu

2020. április 27.

Forrás: 24.hu

Nincs bizonyíték arra a WHO szerint, hogy nem fertőződhet meg újra az, aki egyszer már átesett a Covid-19fertőzésen - írja az MTI nyomán a 24.hu.

A WHO szerint egyáltalán nem biztos, hogy aki átesik a koronavíruson, immunis lesz (fotó: Getty Images)
Az ENSZ tudományos közleményében eltanácsolta a kormányokat attól, hogy úgynevezett immunitás útleveleket, kockázatmentességről szóló igazolványokat adjanak ki a már felgyógyultaknak. Ez a gyakorlat inkább a járvány terjedésének a kockázatát növelheti, mivel a felgyógyultak figyelmen kívül hagyhatják a koronavírust illetően általános elővigyázatosságra vonatkozó felhívásokat - magyarázták.
"Egyes kormányok felvetették, hogy a Covid-19-betegséggel szembeni antitestek léte alapul szolgálhat egy immunitási útlevélhez vagy kockázatmentességi igazoláshoz, amely lehetővé tenné, hogy ezek az emberek utazhassanak vagy visszatérjenek a munkába, feltételezvén, hogy védettek az újrafertőződés ellen. Jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy másodszor nem fertőződhetnek meg a Covid-19-betegségből felépültek, akiknek vérében antitest képződik" - írták közleményükben.
Chile a múlt héten jelentette be ilyen "egészséges útlevelek" kiadását a betegségből gyógyultaknak, mondván, ha a tesztek kimutatták az antitestek létét, azonnal visszaállhatnak a munkába.
"A legtöbb tanulmány kimutatta ugyan, hogy a fertőzésből felépülteknek antitestek vannak a vérükben. Ám számos esetben nagyon alacsony az antitestek szintje, ami azt jelzi, hogy a sejtes immunitás létfontosságú lehet a felépüléshez" - figyelmeztetett a WHO.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések