Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

WHO: a koronavírus lehet, hogy sosem fog eltűnni

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 14.

Forrás: 24.hu

A WHO szerint talán soha nem fog eltűnni a koronavírus, olyanná válhat, mint a HIV-vírus, azaz, egy folyamatosan jelenlévő járványos betegséggel számolhatunk.

WHO: a koronavírus lehet, hogy sosem fog eltűnni (fotó: Getty Images)
Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója óva intett mindenkit attól, hogy jóslatokba bocsátkozzon a járvány időtartamára vonatkozóan és további átfogó erőfeszítéseket sürgetett a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - írja a 24.hu az MTI nyomán.
"Ez a vírus újabb endémiás vírussá válhat közösségeinkben, és talán sosem fog eltűnni" -  mondta. Hozzátette: senki sem tudja megjósolni, mikor fog ez a betegség eltűnni."
Szerinte ebben a helyzetben nem lehetnek ígéretek és határidők.
Ugyanakkor a világnak van némi ellenőrzése afölött, hogyan kezeli a pandémiát, és egy vakcina kidolgozása esetén is masszív erőfeszítésre van szükség a járványellenes küzdelemben - mondta Ryan, aki szerint eget rengető vállalkozás lesz a vakcina kifejlesztése.
Jelenleg több mint száz lehetséges oltóanyagon dolgoznak, amelyek közül több már a klinikai tesztelési fázisában van. Ugyanakkor egészségügyi szakértők ismételten felhívták a figyelmet egy hatékony vakcina kifejlesztésének nehézségeire. Ryan megjegyezte, hogy létezik védőoltás a kanyaró ellen is, ennek ellenére a betegség nem tűnt el.
Eddig világszerte 4,3 millió embert fertőzött meg a koronavírus, és több mint 291 ezer ember halálát okozta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák