Baba

Visszahívta az Ikea az egyik termékét, mert balesetveszélyes

Szétrobbanhat az Ikea kávéfőzője, visszahívják a terméket.
2022. Június 08.
Visszahívta az Ikea az egyik termékét, mert balesetveszélyes (fotó: Getty Images)

Az IKEA visszahívja a 2040 és 2204 közötti dátumbélyegzővel rendelkező, 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, mivel a termék használat közben szétrobbanhat.

Az IKEA minden vásárlóját arra kéri, hogy aki korábban 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt vásárolt, függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát.

Visszahívta az Ikea az egyik termékét, mert balesetveszélyes

fotó: IKEA

A kockázat a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás. A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

A 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező METALLISK rozsdamentes acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható eszpresszó kávéfőzőt a vásárlók bármelyik IKEA áruházba visszavihetik, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. A dátumbélyegzőt a vásárlók a termék alján tudják ellenőrizni. A visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

Az IKEA elnézést kér a termékvisszahívásból adódó esetleges kellemetlenségekért – írja közleményében.

Forrás: ACG Reklámügynökség