Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Vigyázz, nehogy kiszáradjon!

2012. augusztus 14. | Frissítve: 2016. november 15.

Forrás: babaszoba.hu

Hányás, hasmenés idején az első, ami a szülő eszébe jut: csak nehogy kiszáradjon a gyerek. De mikor kell kórházba menni? A gyerekorvos válaszol.

Mennyire kell komolyan vennem, ha kisfiam hány vagy megy a hasa?
Aggodalomra nincs ok, ha egyszer hányt. Sajnos legtöbbször gyakrabban hány. Hányás után fél óráig ne adj neki inni, utána ötpercenként egy teáskanálnyi folyadékkal pótold. Ismételt hányás gyomorrontásra, vírusos vagy bakteriális fertőzésre egyaránt utalhat. A gyakori hányás, vízszerű hasmenés nagy folyadékveszteséget okoz, hamar kiszáradáshoz vezethet.

Fontos a folyadékpótlás


Ha a szájon át történő folyadékpótlás nem elegendő, és továbbra is hány, ha csillapíthatatlanul, görcsösen hány, ha nem marad meg benne a folyadék, lehelete acetonszagúvá válik, nyelve száraz, egyre bágyadtabb, aluszékonyabb, menj orvoshoz a gyerekkel. Ha a folyadékvesztés továbbra is jelentős, kórházi kezelésre is sor kerülhet - figyelmeztet dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Kinőttek az első fogak? A következő lépés a helyes fogápolás! (X)

Az egészséges és erős tejfogak nagyon fontosak a gyermek további fejlődése és a később érkező, maradandó fogak egészsége szempontjából.

Anya csak egy van - Játék

Válaszd ki a szívedhez legközelebb álló anya-gyermek közös fotót, és oszd meg velünk! Gyűjtsd a szavazatokat, szerezd meg a LIDL vásárlási utalványok és a Lupilu ajándékcsomagok egyikét.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések