Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Vigyázz, nehogy kiszáradjon!

Szerző: Babaszoba.hu

2012. augusztus 14. | Frissítve: 2016. november 15.

Forrás: babaszoba.hu

Hányás, hasmenés idején az első, ami a szülő eszébe jut: csak nehogy kiszáradjon a gyerek. De mikor kell kórházba menni? A gyerekorvos válaszol.

Mennyire kell komolyan vennem, ha kisfiam hány vagy megy a hasa?
Aggodalomra nincs ok, ha egyszer hányt. Sajnos legtöbbször gyakrabban hány. Hányás után fél óráig ne adj neki inni, utána ötpercenként egy teáskanálnyi folyadékkal pótold. Ismételt hányás gyomorrontásra, vírusos vagy bakteriális fertőzésre egyaránt utalhat. A gyakori hányás, vízszerű hasmenés nagy folyadékveszteséget okoz, hamar kiszáradáshoz vezethet.

Fontos a folyadékpótlás


Ha a szájon át történő folyadékpótlás nem elegendő, és továbbra is hány, ha csillapíthatatlanul, görcsösen hány, ha nem marad meg benne a folyadék, lehelete acetonszagúvá válik, nyelve száraz, egyre bágyadtabb, aluszékonyabb, menj orvoshoz a gyerekkel. Ha a folyadékvesztés továbbra is jelentős, kórházi kezelésre is sor kerülhet - figyelmeztet dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák