Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Veszélyes lehet a neten árult anyatej!

Szerző: Babaszoba.hu

2013. október 28.

Forrás: Medipress

Egy friss felmérésből az derült ki, hogy a csecsemők számára az interneten árult olcsó anyatejek szalmonellát és más veszélyes baktériumokat tartalmazhatnak.

Miután a 101 anyatejmintát elemző kutatócsoport kiadta figyelmeztetését, a weboldal, amelyen keresztül a minták forrásait beszerezték, bejelentette, hogy változtat szabályzatán. Az Ohio állambeli Columbusban működő Nationwide Gyermekkórház kutatói Sarah Keim vezetésével kimutatták, hogy a minták háromnegyede tartalmazta olyan baktériumok nagy mennyiségét, amelyek akár meg is betegíthetik a csecsemőket. Az orvosi szakirodalom számos olyan esetről számol be, amikor csecsemők idegen anyatejtől betegedtek meg.
Anyatejet tejbankokon keresztül is be lehet szerezni, amelyek kliensei között kórházak is szerepelnek. Itt fizetni kell az anyatejért, de cserébe szűrik a donorokat, és pasztőrözéssel pusztítják el a kórokozókat az anyatejben.

Anyatejet csak ellenőrzött forrásból fogadjunk el!


"Az internetes oldalak esetében azonban nem sokat tudhatunk az anyatej eredetéről, arról, hogy valóban anyatej-e, illetve hogy biztonságosan adható-e a csecsemőnek" - mondta a Keim, a Pediatrics szakfolyóiratban publikált tanulmány szerzője. "Mivel a következmények súlyosak lehetnek, nem túl jó ötlet így beszerezni az anyatejet."

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések