Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Veszélyes borostyánlánc

Szerző: Galgóczi Edina

2015. július 29.

Forrás: babaszoba.hu

Kivonják a forgalomból a Brendon márkájú borostyánláncot, mert veszélyesnek találta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

A gyermeknyaklánc az NFH honlapja szerint nem felel meg a termékbiztonsági követelményeknek. "A kisgyermek a szájába veheti a nyakláncot, amelyről gyöngyök törhetnek le. A letört gyöngyök, illetve az egész termék a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelenthet. Figyelembe véve a gyermekek szokásos viselkedését, a termék előrelátható használata során fennáll a fulladásveszély súlyos kockázata" - olvasható a honlapon.
Hogy néz ki a bevonandó termék? A mintegy 35-36 cm hosszúságú, szabálytalan, lekerekített szemekből álló nyaklánc összepattintós zárszerkezettel záródik, középbarna színű golyókból áll.

Brendon borostyánlánc

Fogzási gondokra használják

A borostyán tulajdonképpen megkövesedett gyanta. Az 1 év alatti babák, 1 évnél idősebb kisgyermekek szülei közül sokan megveszik a - 2-3 ezer Ft-tól már kapható - borostyán gyermekláncot azzal a hittel, hogy a kőben található illóolajok a testhő hatására felszabadulnak, így enyhítik a fogzási fájdalmakat. Az, hogy a kő gyógyító, jótékony hatást gyakorol a fogzással küzdő baba szervezetére, máig nem bizonyított. Ezzel szemben a szemrevaló nyaklánc fulladást okozhat, gyakorlatilag életveszélyes.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések