Baba

Veszélyes bébiétel? Hírlapi kacsa!

Fontosnak tűnő üzenet terjed a közösségi oldalakon. Utánajártunk, szerencsére ez esetben kacsával állunk szemben. De ez nincs mindig így!
2011. Augusztus 04.

SZÜLŐK, FIGYELEM! A NESTLÉ ARRA KÉR MINDENKIT, HOGY VIGYEN VISSZA MINDEN 2012-ES LEJÁRATÚ BANÁNOS BÉBIÉTELT, MERT ÜVEGSZILÁNKOT TARTALMAZHAT! A TERMÉK VONALKÓDJA: 7613033089 73.KÉRLEK, MÁSOLD LE ÉS OSZD MEG A KISBABÁK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN! MÉG HA NEM IS VAGY SZÜLŐ, KÉRLEK, SEGÍTS ÉS POSZTOLD, MERT SEGÍTHET MEGMENTENI EGY KISGYEREKET!

Úgy gondoljuk, ha a Nestlé mindenkit erre kérne, ezt nem közösségi oldalakon terjesztené, hanem a saját honlapján és a hírügynökségeken keresztül is felhívná a vásárlók figyelmét a veszélyre. Utánajártunk, és megtaláltuk az eredeti hírt. Közel állunk a „Moszkvában Volgát osztogatnak…” típusú helyzethez, de azért valami igaz az ügyből. Kiderült, hogy a „P’tit Pot Recette Banana” nevű bébiételt Franciaországban forgalmazzák, ebből a helyi Nestlé az L 10980295 szériaszámú tételt visszahívta, mert nem felelt meg az előírásoknak: a kupak széle sérült.A Nestlé fölhívja a figyelmet, hogy a probléma csak Franciaországban, és ott is csak az adott tételre vonatkozik. Magyarországon csak azt érintheti – ha van ilyen –, aki Franciaországban vásárolt ebből a szériából.

A hír most kacsa, de ezzel együtt jó tudni, hogy több tápszer- és bébiétel-visszahívás történt tavaly és tavalyelőtt. Tehát túlzás azt gondolnunk, hogy ami üvegben van, az száz százalékig biztonságos ahhoz képest, amit mi csinálunk a babának!