Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Verseny közben szoptatta meg gyerekét az ultramaratonista

Szerző: Babaszoba.hu

2018. szeptember 18.

Forrás: 444.hu

Sophie Power 36 éves ultramaraton-versenyző a verseny közben szoptatta meg három hónapos gyermekét. Az erről készült fotó nagy karriert futott be. Az anya meglepődött a hirtelen jött hírnéven, de örül, hogy párbeszéd alakult ki a témában.

Verseny közben szoptatta meg gyerekét az ultramaratonista
Már egy hete indult világkörüli útjára az a fotó, amin a 36 éves Sophie Power szoptatja három hónapos kisfiát egy ultramaraton-verseny szünetében. A fotó pár nap alatt nagy karriert futott be, szinte mindenhol beszámoltak róla. Power váratlanul érte a hirtelen jött hírnév, nem számított arra, hogy a fotó bármilyen karriert is befut, nem is volt célja, hogy a kép másokhoz is eljusson.
"Ez olyasvalamiről szólt, amiről a nők úgy érzik, hogy nem igazán tudnak beszélni. Van ez a hatalmas anya-bűntudat, hogy állandóan száz százalékban a gyerekedre kell figyelned, és én azt mondom, hogy ha nem figyelsz a saját testi és mentális egészségedre, akkor nem lehetsz a legjobb anya sem. Nekem szükségem van arra, hogy fizikálisan fit legyek és legyűrjem e mentális akadályokat. A nőknek sok gondot okoz, hogy nyíltan beszélhessenek erről" - idézi Power-t a 444.hu.
A Guardiannak adott interjúban a versenyről is beszélt: az első napot alvás nélkül futotta végig, amire azt mondta, anyaként az alvásmegvonásban valószínűleg a legedzettebb versenyző volt a mezőnyben. A versenyben végül 44 óra alatt ért célba. A célegyenesbe két gyermekével futott be: a nagyobb önállóan lépkedett, a kisebbet a kezében vitte magával az utolsó 50 méteren.
Power azt is elmondta, hogy bár nem volt célja a fotóval, de úgy tűnik célba talált az az üzenet, hogy attól még, hogy anyává válik egy nő, nem kell, hogy az identitása megváltozzon, és nem kell elveszíteniük azt, amivel korábban rendelkeztek. Csakúgy, ahogy ez a férfiaknál természetes.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hasznos tudnivalók az érzékeny bababőr ápolásáról (X)

Az újszülött kisbabáknak egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodniuk a születést követően. Az első hónapokban bőrük még sokkal intenzívebben reagál a külső ingerekre, mint a felnőtteké.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések