Baba

Variációk tökre

A Valentin-naphoz hasonlóan a Halloween is átvett ünnep, de valamiért az előbbinél nekem sokkal kevésbé tűnik erőltetettnek, hiszen a magyar ünnepek között is megtalálható a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, csak az ünneplés módja tér el.
2011. Október 26.

Bár az ősz az elmúlás ideje, megmondom őszintén, nem áll távol tőlem az angolszász (eredetileg kelta) megközelítés, ez a fesztiválszerű, inkább vidáman ijesztő ünnep, maskarákkal, jelmezekkel… Az ünnepről többet itt olvashattok.

Angolszász területeken ilyenkor már mindenki lázban ég, ennek megfelelően a külföldi áruházak, weboldalak és kézműves-webshopok már jó ideje tökbe borultak.Megpróbáltunk a legötletesebb tárgyak, jelmezek közül válogatni, melyek nagy része még csekély kézügyességgel is könnyedén elkészíthető.

Tökfejes body

Kezdjük a legkisebbekkel. Íme, egy csodás tököcskés body. Ahogy képzelem, a fehér bodyt befestjük narancssárgára, és száradás után textilfilccel rárajzoljuk a tökpofit. Egy body elkészítse így sajnos elég költséges. Ha több gyerek van a családban, a nagyobbaknak érdemes pólót festeni, vagy összeállni kisbabás barátnőkkel, és több pici ruhácskát megfesteni, ha nagyon megtetszett az ötlet.

Variációk tökre

Némileg egyszerűbb és gyorsabb ez a másik verzió, csak némi tüllre és filcre van szükségünk.A tüllből megpróbálunk tökformát kialakítani, amelyet ráöltünk az anyagra. A tök szárát filcből varrhatjuk hozzá.

Variációk tökre

De még ezt is lehet tovább egyszerűsíteni, ha félnénk a tülltől! Fehér bodyra textilfilccel rajzoljunk nagy szemeket, szájat, és máris kész a barátságos miniszellem.

Variációk tökre

Kötött tökfedők újszülötteknek és egyéb kötött cukiságok

A baglyos sapi bőven haladó feladat, főleg kötésminta nélkül, de nem hagyhattam ki a válogatásból, mert igazán ötletes darab.

Variációk tökre

De ha már itt tartunk, tegyük mellé ezt a boszisapkát is, talán erről még nem csúsztak le teljesen a kötőbajnoknők.

Variációk tökre

Ha az ember elkezdi a böngészést, egyszerűen nem lehet leállni…Az ilyen sapkák miatt érzem úgy, hogy sürgősen tovább kell fejlesztenem a kötőtudományomat, hogy szakmányban köthessem ezeket az elbűvölő sapkákat.

Pókos bugyogó

Variációk tökre

Kislányoknak egy kis finomság: masni, pókos-fodros bugyó!Lenyűgöző. Több megoldást is el tudok képzelni: ha van otthon átalakítható fehér bugyogó, rárajzolhatunk pókot textilfilccel, vagy kereshetünk vasalható matricából megfelelőt.Oldalába egy kicsi szalag, és máris kész.

Tüllruha kislányoknak

Variációk tökre

Ezt már tényleg csak nézegetni teszem be, sajnos részemről megvalósíthatatlan a feladat, de el nem tudom képzelni, hogy lenne olyan kislány, aki ne imádná ezt a csupa tüll csodát.

Kesztyű karmokkal

Variációk tökre

Ez még talán kisfiúknak is jó lehet, és a kivitelezése sem tűnik bonyolultnak.Filcből vágjuk ki a karmokat, és öltsük rá egy használaton kívüli kesztyűre. Csak jelképes, mégis jelmez.

Sütőtökkrémleves mindenkinek

És a végére belinkelném a kedvenc őszi receptemet, amely ugyan nem jelmez, de tökös, kreatív és isteni!

Ha gyerekeket is kínáljuk vele, a pácba ne tegyünk csilit, vagy csak nagyon keveset.