Baba

Varga-Radnai Csilla gyógytornász

Végzettség: gyógytornász, DSGM-szakgyógytornász
2022. Január 26.
Varga-Radnai Csilla gyógytornász

Munkahely: MRE Bethesda Gyermekkórház

Szakterület:

  • gyógytorna
  • DSGM-szakgyógytorna

Bemutatkozás:

“Orvos szüleim révén már gyermekként szívtam magamba a segítő szándékot, gyógyítani akarást. 10. osztályos lehettem, amikor egy tanulmányi kirándulás során elkísért minket egy gyógytornász. Sokat mesélt a munkájáról, nagyon tetszett a gyógytornában rejlő sokszínűség, a lehetőségek tárházának éreztem már akkor.

2009-ben kezdtem tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. 2014 óta dolgozom a Bethesda Gyermekkórházban gyógytornászként. Először gyakorlaton voltam a kórházban, az intézmény családias jellege, a dolgozók kedvessége, a barátságos légkör azonnal magával ragadott.

A gyermekekkel való foglalkozás kezdetben nagy kihívást jelentett a számomra, meg kellett tanulnom az ő “nyelvükön” kommunikálni. Az elmúlt 6,5 évben sok-sok gyermekkel volt lehetőségem tornázni. Nem volt két egyforma páciensem. Szeretem, hogy a munkám változatos, állandó kreativitást igényel.

2020 januárjában DSGM-szakgyógytornász lettem. A Dévény módszerrel egy olyan csodálatos technikát kaptam a kezembe, mellyel sok pici babának segíthetek a mozgásfejlődésben.

Nagyon jó érzés látni kicsiknél, nagyoknál egyaránt, hogy szépen alakul a mozgásuk, hogy együtt érjük el a kitűzött célokat.

A cikksorozatban szeretném bemutatni a gyermekek szabályos mozgásfejlődését. Igyekszem hasznos tanácsokkal ellátni a kismamákat, anyukákat, felhívni a figyelmüket a mozgásfejlődés egyes lépcsőfokainak fontosságára.”

Kapcsolódó cikkek: