Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Van megoldás, hogy a kávé ne színezze el a fogakat

Szerző: Babaszoba.hu

2016. szeptember 13. | Frissítve: 2017. október 4.

Forrás: Medipress

Előfordulhat, hogy a rendszeres kávéfogyasztás hatására elszíneződnek a fogak, ugyanakkor a potenciális egészségügyi előnyök miatt nem érdemes lemondani a feketelevesről.

Van megoldás, hogy a kávé ne színezze el a fogakat

A kávénak számos egészségügyi előnye van, amelyről a múltban már egy sor kutatás tanúbizonyosságot tett. Minden jel arra mutat, hogy védi a májat, csökkenti a rák és a szívbetegségek, valamint a diabétesz kockázatát, gyorsítja az anyagcserét, segít az agy hatékonyabb működésében.
Nemrég arra is fény derült, hogy a kávé segít a fogak védelmében is, mivel megakadályozza az állkapocs csontvesztését - állítja a Academy of General Dentistry, amelynek az Egyesült Államokból és Kanadából egyaránt vannak tagjai.
Az akadémia szerint ugyanakkor ha attól tartunk, hogy fogaink a rendszeres kávézás hatására elszíneződnek, erre a problémára is van megoldás. A szakemberek azt javasolják, hogy érdemes szívószál segítségével magunkhoz venni az italt, és a vízzel történő szájöblítés is hasznos.
Fogat mosni kávézás után közvetlenül nem ajánlott, mivel az ital savtartalma gyengíti a fogzománcot: kávézás után a fogmosással ezért 30 percet érdemes várni.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák