Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Válaszd az örömteli fejlődést gyermeked számára! (X)

Szerző: Babaszoba.hu

2020. szeptember 18.

Forrás: babaszoba.hu

Kisbabád mosolya a legbiztosabb visszajelzése annak, hogy jól érzi magát és boldog. Ez a mosoly tudatja minden szülővel, hogy gyermeke fejlődése örömteli, a világ bármely pontján is éljenek. De mégis mi a titka az örömteli fejlődésnek?

Nincs titok, gyermeked boldog felcseperedésének egyik legmeghatározóbb tényezője te magad vagy! Szülőként mindent megteszel gyermeked biztonságáért és egészséges táplálásért, a te szereped kulcsfontosságú abban is, hogy tudatosan támogasd az örömteli fejlődését. Ez elsősorban azt jelenti, hogy érzelmileg ráhangolódsz, figyelmesen támogatod, szeretetteljes, biztonságos és stabil környezetet biztosítasz neki és nem utolsó sorban rendszeresen játszol vele és hagyod, hogy ő is felfedezze a játék szabadságát.
A szülői gondoskodás egyik legfontosabb alappillére az együtt töltött minőségi idő, melyre többek közt a közös játék biztosít lehetőséget. A játéknak kiemelt jelentősége van a gyerekek számára, lévén, hogy közben tanulnak is. Valójában akkora jelentősége van, hogy az ENSZ is elismerte azzal, hogy a gyermekek alapvető jogai közé emelte. Tudományosan is bizonyított tény, hogy a játék kulcsfontosságú gyermeked fizikai-, illetve érzelmi, szociális és mentális készségeinek fejlődéséhez.
A kisgyermekekben megvan az a csodálatos képesség, hogy a legegyszerűbb tárgyakkal is képesek órákon keresztül játszani, mindenben meglelik a felfedezés örömét. Sokat segít ebben az időszakban, ha bátorítod az úgynevezett szabad játékra, amely strukturálatlan, a gyermek által vezetett játék, így nagymértékben fejleszti a képzelőerejét.
Fontos, hogy a megfelelő biztonságos környezetet és a játék lehetőségét is megteremtsd számára. Figyeld meg, ahogy vidáman kalandozik... és csatlakozz hozzá, osztozz vele az örömben bármikor!
A tudomány bebizonyította, hogy számos módon lehetsz pozitív hatással gyermeked fejlődésére. Semmit nem kell a véletlenre bíznod: tedd meg a szükséges lépéseket és válaszd az örömteli fejlődést!
További információ: careclub.hu
 

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák