Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Vakcinológus, ápoló és orvos is van az új Barbie babák között

Szerző: Babaszoba.hu

2021. augusztus 16.

Forrás: Qubit.hu

Ezzel a gesztussal tiszteleg a pandémia alatt hősiesen helyt álló nők előtt az ismert játékgyártó.

A Mattel játékgyártó cég elkötelezett a nevelő célú játékbabák gyártása iránt, ezért most hat olyan Barbie-t mutatott be, amit a pandémia alatt hősiesen helyt álló nőkről mintázott -  írja a Qubit.hu a Guardian cikke nyomán.
A cég az elmúlt években a korszellemhez igazította a Babrbie babákat: volt már kerekesszékes kollekciójuk vagy éppen molettebb babákat is piacra dobtak. Nemrégiben pedig bejelentették, hogy jönnek a fenntartható, újrahasznosított anyagokból készülő Barbie-k.
Vakcinológus, ápoló és orvos is van az új Barbie babák között (fotó: Mattel)
"A Barbie elismeri, hogy mindenkinek, aki a járvány frontvonalában dolgozik, óriási áldozatokat kell hoznia, szembenézve a pandémia kihívásaival. Hogy egy kis fény vetüljön az erőfeszítéseikre, megosztjuk a történeteiket, arra inspirálva a következő generációt, hogy az ilyen hősök nyomába lépjenek"-  mondta a Guardiannek Lisa McKnight, a Barbie brandért felelős Mattel-alelnök.
A hat Barbie babát a következő személyekről mintázták:
  • Sarah Gilbertről, aki az Oxford Egyetem vakcinológusaként az AstraZeneca-oltás egyik fő fejlesztője volt;
  • Amy O'Sullivan New York-i nővérről, akit 2020-ban a Time a világ száz legbefolyásosabb embere közé választott;
  • Audrey Cruz kaliforniai orvosról, akit 9 hónapos babájától tartott távol hosszú ideig a járvány elleni küzdelme;
  • Chika Stacy Oriuwa torontói orvosról, aki fekete nőként az egészségügyi tanulmányok diverzitásáért harcol;
  • Jaqueline Goés de Jesusról, aki csapatával a Zika-vírus után most a Brazíliában terjedő koronavírust is elsőként szekvenálta;
  • Kirby White-ról, aki a Gowns for Doctors nevű kezdeményezésével elősegítette az újrahasználható műtős ruhák terjedését a járvány alatt.
Sarah Gilbert úgy nyilatkozott a Guardiannak, hogy elsőre nagyon furcsának tartotta a gesztust, de azt reméli, hogy a babák arra ösztönzik a fiatal lányokat, hogy a tudomány, technológia, mérnöki tanulmányok, matematika területén képzeljék el a jövőjüket. "Azt kívánom, hogy a rólam mintázott baba olyan pályákat mutasson be a gyerekeknek, amiket esetleg nem is ismernek, például a vakcinológusét" - mondta Gilbert.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

A nők 80 százaléka tapasztalt már szexuális zaklatást nyilvános helyeken (X)

Az utcai zaklatás egy olyan dolog, ami bármilyen szexuális irányultságú, kultúrájú és hitű nőt és férfit lealacsonyít, ami azt eredményezi, hogy megkérdőjelezik saját tapasztalataikat.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések