Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Utálja a baba az öltöztetést

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 2. | Frissítve: 2018. március 1.

Forrás: Kismama magazin

Az újszülött természetes védekező ösztöne, hogy ha arca elé kerül valami, vagy fejét beszorítva érzi, akkor ordít, forgatja a fejét, kapálózik, igyekszik kiszabadítani magát.

A fejen áthúzós badikat alulról sodorjuk fel, és egy mozdulattal húzzuk át a fején. Fogjuk át a baba csuklóját, és dugjuk kis öklét a felsodort ujjnyílásba, majd húzzuk rá a ruhaujjat a hónaljáig. Miután mindkét kart bedugtuk, simítsuk ki a törzsön a ruhadarabot.
A vállon záródó rugit harisnyanadrághoz hasonlóan a lábfejtől felsodorva egyszerűen ráhúzhatjuk a babára, a hosszú ujjú rugikat nehezebb a babára adni. Tenyerünket toljuk a popsija alá, kissé emeljük meg, másik kezünkkel igazítsuk el a ruhát a hátán, vagy tegyük a baba alá a pelenkát.

A baba öltöztetése

Mindig előre készítsünk oda mindent, ne akkor kezdjünk keresgélni, amikor már ordít a kicsi. Az egymás fölötti rétegeket előre egymásba húzhatjuk, így csak egy darabot kell ráadni. Igyekezzünk lerövidíteni az öltözködést, bonyolult ruhadarabokkal ne húzzuk az időt. Énekeljünk, beszéljünk kedvesen a babához.
A már nagyobbacska erősen tiltakozik, mindketten beleizzadunk, míg felöltöztetjük. Ne ragaszkodjunk a pelenkázóhoz. Próbálkozzunk mondókákkal, térden zötyögtetőkkel, elkapós játékokkal, amíg rávarázsoljuk a ruhát.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák