Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Újra hiánycikk a K-vitamin

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 7.

Forrás: MedicalOnline

Országos hiánycikk a K-vitamin. Egyszer már nyáron is elfogyott a gyógyszertárakból, akkor külföldről hozták be.

Újra hiánycikk a K-vitamin (fotó: iStock)
Az RTL Híradó szerint újra országos hiánycikk a K-vitamin, ami már nyáron is elfogyott. Akkor külföldről hoztak be, most több patikus is azt mondta, már ez a készlet is elfogyott.
Az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján gyártási hibát jeleznek a K-vitamin hiánnyal kapcsolatban. Az RTL Híradót arról tájékoztatták, hogy a szállítmányok folyamatosan érkeznek külföldről, s jövő héttől újra elérhető lesz a patikákban. Addig is arra kérik azokat a szülőket, akiknek felesleges K-vitaminjuk van, hogy vigyék vissza azokat a védőnőhöz, hogy a rászorulók megkaphassák.
A K-vitamin az újszülöttek születésük után megkapják, az újszülöttkori vérzékenységi állapot megelőzésére. Az anyatejes babák egészen az anyatejes táplálás végéig kapják a K-vitamint.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

10 tipp, ha fáj a baba hasa

A csecsemőkori hasfájás vagy más néven kólika, gyakori jelenség a kisbabák körében pár hetes kortól 3-4 hónapos korig. A kólika oka nem teljesen tisztázott, valószínűleg több tényezőtől is függ. Mivel segíthetjük a babát hasfájás esetén?

Ezért jó a kecsketej alapú tápszer

Speciális összetételének köszönhetően kíméli a baba gyomrát és szervezetét. Miért különleges a kecsketejből készült tápszer?

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések