Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Új takaró segít a koraszülöttek tüdejének védelmében

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 18.

Forrás: Medipress

Abban ugyan nem segít, hogy a koraszülöttek jobban tudjanak aludni, a lélegeztetéssel összefüggő tüdőgyulladás megelőzésében viszont élen jár az új St. Vincent's Solutions által kifejlesztett fűthető takaró.

Új takaró segít a koraszülöttek tüdejének védelmében

Nem a csecsemőt kell a takaróba bugyolálni, hanem az új szilikontakaró abban segít, hogy az inkubátorba meleg, nedves levegőt szállító csöveket megfelelő hőmérsékleten tartja. A csövek így állandó hőmérsékleten maradnak, amelynek következtében a kondenzáció csökken, így a veszélyes baktériumok nem tudnak elszaporodni.
Egy egészen egyszerű, hétköznapi megoldásról van szó, ami sokat segít abban, hogy a kórház legkisebb pácienseit biztonságban tudhassuk. A szerkezet kifejlesztésében Paul Barghouth vett részt, aki egy startupot is rakott az ötlet mögé, hogy minél több kórházba eljusson a szerkezet.
A koraszülött babáknak nedves levegőre van szükségük ahhoz, hogy a tüdejük megfelelően tudjon fejlődni, de a levegő kezelése kondenzációhoz és egyéb problémákhoz vezethet, ami számos bakteriális fertőzés melegágya, és nem ritkán tüdőgyulladást is okoz, ami ebben a korban végzetes is lehet.
"A cél az, hogy megelőzzük a problémákat, még mielőtt kialakulnának, így a koraszülötteket nagyon biztonságban tudhatjuk" - mondja Barghouth.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák