Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Túrós főétel babának és mamának

Szerző: Babaszoba.hu

2013. május 3. | Frissítve: 2018. március 23.

Forrás: babaszoba.hu

Rendkívül sokféle módon felhasználható a túró, tehetjük szendvicsre, sós, édes süteménybe, de remek főétel is készülhet belőle. Tíz hónapos kortól a babák is kóstolhatják.

Ricottás spenótos tészta

Hozzávalók:

  • egy csomag olasz vastag tészta
  • 1/2 kiló bébispenót
  • 25 dkg ricotta
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy kanál vaj
  • szerecsendió
Az alaposan megmosott és megtisztított spenótot kis lángon, egy kanál vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és öt percig párolódni hagyjuk. Közben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és a serpenyőben lévő spenóthoz öntjük. Végül kerül rá a ricotta, majd fűszerezzük, és levesszük a tűzről. Azonnal tálaljuk. A baba adagját külön pépesítjük.

10 hónapos kórtól adható túró kis mennyiségben azoknak a babáknak, akik nem veszélyeztetettek allergiára. Akik igen, náluk várjuk meg az egyéves kort. Spenót 10-11 hótól adható a babának. Sóval nagyon csínján bánjunk, a szerecsendió pedig szintén 10-11 hónapos kortól kerülhet a baba étrendjébe.

Minden baba szereti a túrós finomságokat

További túrós finomságok:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Nyugodt alvás = boldog baba (X)

Ki gondolná, hogy a kiságyban édesen szuszogó csemetéje valójában aktív éjszakai életet él? Nem az óránként felébredő, ciciért kiáltó babáról van szó, és nem is a nagyobbacska ágyrajárókról.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések