Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Türelmesen szoktassuk hozzá a szemüveghez!

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 8. | Frissítve: 2015. november 26.

Forrás: Kismama magazin

Egyes látáshibáknál már csecsemőkorban felmerül, hogy a babának szemüveget kellene hordania. Egyéves kor alatt elsősorban a szülők türelmét veszi igénybe a szemüvegre szoktatás.

A kisgyerek minduntalan lekapja az orráról, kidobja a babakocsiból, szájába gyömöszöli - ám ezt teszi sapkájával, játékával is, nem a szemüvegre dühös. Ilyenkor minden alkalommal tegyük vissza rá.

Magyarázzuk el nyugodt hangon, hogy szüksége van rá, de ne várjuk el, hogy meg is értse és elfogadja. Inkább nyugodt hangunk és viselkedésünk győzi meg. Bízhatunk abban, hogy ha nem adjuk fel, egy hónapon belül elfeledkezik a szemüvegről, észre sem veszi, hogy rajta van.

Egy idő után megszokja a baba a szemüveget

A szoktatást akkor kezdjük, amikor a baba kipihent, jó hangulatú. A le-fel küzdelemben tartsunk fél óra pihenőt, majd folytassuk. Tereljük el a baba figyelmét, amikor az orrára tesszük, jó alkalom erre a babakocsizás: oda nézz, mi szalad ott, gyerünk a kutyus után!

A műanyag lencse, puha orrnyereg, rugalmas szár és a fémrészek műanyag bevonata biztosítja, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a szemüvegviselés.

További cikkek a témában:
 • Összeragadt szempillák
 • Segítség! Szemüveges lesz a gyerek!
 • Megható: egy baba reakciója az első szemüvegviselésre
 • Gyermekszemész "lencsevégen"

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

  Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák