Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tudtad-e a homeopátiáról?

Szerző: Babaszoba.hu

2010. március 20. | Frissítve: 2016. november 30.

Forrás: babaszoba.hu

Számos olyan érdekes tény van a homeopátiával kapcsolatban, amelyekről nem is értesülünk. Cikkünkben pár információt gyűjtöttünk össze olyan hírességekről, akik maguk is kapcsolatban voltak a homeopátiával.

Tudtad-e a homeopátiáról?

Mi a közös a brit királyi családban, Yehudi Menuhinban, Tina Turnerben és Mahatma Gandhiban? Természetesen mindannyian homeopátiás szereket használtak.

Tudósoktól az amerikai elnökökön át a pápáig

Charles Darwin 1837 óta szenvedett súlyos betegségben, amikor utolsó reményként egy híres angol orvos klinikájára ment el, ahol homeopátiás szereket kapott. Meggyógyult. E nélkül nem írhatta volna meg a fajok eredetét 10 évvel később.
11 amerikai elnök, köztük Bill Clinton és Abraham Lincoln, hét pápa, számos híres orvos és üzletember gyógyult a történelem során homeopátiával. Kossuth Lajosnak és Széchenyi Istvánnak közös homeopátiás orvosa volt.
A római pápák közül sokan gyógyultak homeopátiával. II. János Pál pápát egy híres olasz homeopata orvos kezelte, élete végéig.

Zenészek, akik a homeopátia segítségével gyógyultak

Samuel Hahnemann, a homeopátia megalapítója kezelte Paganinit, a híres hegedűművészt. Hahnemann meggyógyította, de később megszakadt a kapcsolat, mert Paganini megkörnyékezte Hahnemann fiatal feleségét.
Annie Lennox, Dizzy Gillespie, Shirley Verrett, Chopin, Beethowen és Robert Schumann más-más zenét játszottak és írtak, de mindannyian homeopátiás szerekkel gyógyultak.

Homeopata írók

Mark Twain, a Tom Sawyer és számos más könyv híres írója rovatot vezetett a Harpers' Bazaar újságban, ahol élesen bírálta kora orvosait és népszerűsítette a homeopátiát.
Gabriel Garcia Marquez édesapja homeopata orvos és gyógyszerész volt. Számos homeopata hős jelenik meg regényeiben. J.D. Salinger, a Zabhegyező írója klasszikus homeopátiát tanult, és saját praxisa volt. Különösen a homeopátiás alkatok érdekelték.
David Beckham a 2003-as VB előtt pár héttel szenvedett lábtörést egy meccsen. A homeopátiás kezelésnek is köszönhette, hogy a világbajnokságon mégis pályára léphetett.

Történelmi érdekességek

A XIX. században kolerajárvány végigsöpört Európán. A londoni homeopátiás kórházban kezelt betegek 70%-a túlélte ezt a halálosnak számító kort.
A XIX-XX. század fordulója környékén az életbiztosítások kötésénél kedvező elbírálásban részesültek azok, akik homeopátiával gyógyíttatták magukat.
A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések