Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Továbbdagad a szalmonellás bébiétel-botrány

Szerző: Babaszoba.hu

2018. január 15.

Forrás: Index.hu

Még decemberben több francia baba is szalmonellafertőzést kapott, de azóta több országban is megbetegedtek csecsemők bébiételtől. Most végre megszólalt a tejipari cég vezetője.

Tovább dagad a szalmonellás bébiétel-botrány
Emmanuel Besnier, a 17 milliárd eurós forgalmú Lactalis vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy akár 12 millió doboz babatejpor is szalmonellás lehet, ezért az összes olyan terméket, amely érintett lehet visszavonják. Ez azt jelenti, hogy 83 országban várhatók termékvisszahívások.
"Nem tudom garantálni, hogy már egyetlen doboz babatej sincs egy nagy raktár polcán vagy egy gyógyszertárban" - mondta a Lactalis vezérigazgatója, írja az Index. Decemberben több francia baba lett szalmonellás, majd spanyol, görög és további 35 francia kisbaba kapott szalmonellafertőzést, feltételezhetően bébiételtől. Fogyasztóvédők szerint azonban ennél jóval magasabb lehet a szám a nagy látencia miatt.
Nemrég derült ki, hogy a Lactalis belső vizsgálata már augusztusban kimutatta a szalmonellabaktériumokat, de erről nem szóltak a hatóságoknak. Érdekesség, hogy szeptemberben állami ellenőrzés is volt a cégnél, de nem találtak semmit, így az állami hatóság felelőssége is felmerül az ügyben. A Lactalis termékei közül a tejporokról van szó, Franciaországban Celia, Milumal és Picot néven vannak forgalomban. Itt olvasható a teljes lista az érintett termékekről.
A NÉBIH korábban azt közölte, hogy Magyarországra nem szállítottak ezekből a bébiételekből.
Kapcsolódó cikkeink szalmonellafertőzés témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

4 hasznos tipp: így védd a kisbabád bőrét! (X)

Testünk védelméhez fontos, hogy megőrizzük bőrünk épségét, ami odafigyelést igényel a mindennapokban, főleg a kisbabák esetében. Itt a 4 legfontosabb dolog a csecsemők bőrének védelme kapcsán!

Köböl Anita: "minden pillanatot ki kell élvezni" (X)

Köböl Anita műsorvezető néhány hete hozta világra első gyermekét, Lénát. Az újdonsült édesanyával beszélgettünk a várandósságáról, az első hetek tapasztalatairól, örömeiről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák